Ηράκλειο | Ξέσπασαν τη μανία τους στο εκκλησάκι! | Έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους

ηράκλειο-ξέσπασαν-τη-μανία-τους-στο-εκ-103203

ekklisiaΣημαντικές ζημιές ανακάλυψαν πιστοί που πήγαν σήμερα να καθαρίσουν το γραφικό εκκλησάκι στις Άνω Ποταμιές. Οι ιερόσυλοι έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους οι ιερόσυλοι

Κάτοικοι της περιοχής που πήγαν σήμερα να ανάψουν ένα κερί και να καθαρίσουν, όπως συνηθίζουν στο ξωκκλήσι που βρίσκεται έξω από το χωριό, ανακάλυψαν ότι είχαν εισβάλει ιερόσυλοι, οι οποίοι κυριολεκτικά έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους: από εικόνες μέχρι τέμπλα και μαρμάρινες πλάκες! Ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία τώρα διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι δράστες φέρονται να παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας που βρίσκεται λίγο έξω από τις Ποταμιές, ενώ αφού κατέβασαν τις έξι εικόνες από το τέμπλο τις πέταξαν μέσα στο ιερό, έσπασαν καρέκλες τις οποίες πέταξαν επίσης μέσα στο ιερό, ενώ άναψαν φωτιά χρησιμοποιώντας για προσάναμμα το κάλυμμα από την Αγία Τράπεζα κι ένα μαξιλαράκι! Στη συνέχεια περιέλουσαν με λάδι τις εικόνες και έβαλαν φωτιά.

Έκτος από τη φωτιά στις εικόνες, ο δράστης έγραψε σε δύο σημεία του τοίχου προτάσεις στα αραβικά, τα οποία μεταφράζονταν ως «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ωστόσο δεν έχει κλαπεί τίποτα από το ναό – ούτε χρήματα που υπήρχαν στο παγκάρι, αλλά ούτε και τα τάματα.

Το θέμα βανδαλισμών σε ιερούς ναούς παίρνει το τελευταίο διάστημα μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στην Αρχιεπισκοπή, ενώ έγινε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, με αίτημα την καλύτερη αστυνόμευση ναών και μνημείων.

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook