Ηράκλειο | Με αφίσα στο μαγαζί του προειδοποιεί ότι θα σκοτώσει σκυλιά

ηράκλειο-με-αφίσα-στο-μαγαζί-του-προει-109527

VitrinaIrakleioΕντοπίστηκε και φωτογραφίστηκε τη βιτρίνα ενός καταστήματος επί της Λ. Ιωνίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ενοχλημένος από τις ακαθαρσίες των σκυλιών προειδοποιεί με τη φωτογραφία, που δείχνει ένα ανθρώπινο χέρι να σημαδεύει στο κεφάλι ένα σκυλί με περίστροφο, και δεν μένει σ’ αυτό.

Με σχετικό σημείωμα εξηγεί τι προτίθεται να πράξει για όσους δεν κατάλαβαν. Συγκεκριμένα αναφέρει (σύνταξη και ορθογραφία όπως ακριβώς είναι στο σημείωμα): «Σας παρακαλώ να μαζεύεται τα κουράδια από τα σκυλιά σας γιατί έχουμε πρόβλημα κάθε μέρα, ή να τα πάτε αλλού να κάνουν την ανάγκη τους, δεν είμαι υποχρεωμένος να τα μαζεύω κάθε πρωί. Θα έχουμε προβλήματα αν ξανά γίνει».

Εμείς θυμίζουμε ότι το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ξεκάθαρα ότι: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

 

 

Πηγή: zoosos.gr

3 thoughts on “Ηράκλειο | Με αφίσα στο μαγαζί του προειδοποιεί ότι θα σκοτώσει σκυλιά

  1. Ακραία η αντίδραση του καταστηματάρχη αλλά και οι φιλόζωοι και οι φιλόζωες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίζουν να μαζεύουν τα κακάκια των συμπαθών τετράποδων.
    Η λογική βγάζω το σκυλάκι μου βόλτα να κάνει κακάκια στην πόρτα του γείτονα και όχι στην δική μου και σφυρίζω αδιάφορα δεν είναι δείγμα πολιτισμού και φταίχτης δεν είναι το τετράποδο αλλά το δίποδο ζώο.

  2. ο τυπος θελει σκοτωμα οχι τα σκυλια, εχουμε μετατρεψει την φυση στα μετρα μας αδιαφοροντας για τα ζωα και τωρα μας πειραζουν τα ζωα που κατουρανε? μισανθρωπε μιζερε καταστηματαρχη

  3. Ένας από τους κύριους λόγους που οι ασυνείδητοι συνάνθρωποί μας αποφασίζουν να σκοτώσουν κάποιο σκύλο είναι τα υπερβολικά πολλά περιττώματα που βρίσκουν στη γειτονιά τους. Το άτομο, όμως, που δε φροντίζει να μαζέψει τα περιττώματα του σκύλου του συμμετέχει σε αυτή την ασυνειδησία
    Όταν κάποιος δεν μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του αυτομάτως δημιουργεί μία τεράστια προκατάληψη εναντίον όλων των ιδιοκτητών σκύλων, κοινώς μας χαλάει την εικόνα. Οι στραβές ματιές, τα έντονα κοιτάγματα και οι παρατηρήσεις που αντιμετωπίζω κάθε φορά που ο σκύλος μου μυρίζει ένα δέντρο έξω από ένα σπίτι είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον γιατί ο κάθε ανίδεος περιμένει πως ο σκύλος μου θα τους στολίσει την είσοδο του σπιτιού του και πως εγώ θα είμαι αρκετά ανεύθυνη για να μην τα μαζέψω. Με το να μη μαζεύει λοιπόν κάποιος τα περιττώματα του σκύλου του κάνει κακό και σε εμάς τους υπόλοιπους που προσπαθούμε να δείξουμε πως το να έχεις σκύλο δε σημαίνει αυτομάτως πως δεν έχεις μυαλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook