Ηράκλειο | Αναγκαστική προσγείωση για το ελικόπτερο που αναζητούσε τον αγνοούμενο ψαρά

ηράκλειο-αναγκαστική-προσγείωση-για-71458

elikopteroΤο ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται στα νότια του νομού, για τον εντοπισμό ενός ερασιτέχνη ψαρά ο οποίος αγνοείται τις τελευταίες ημέρες.

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε χθες το ελικόπτερο AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί από την 126 Σμηναρχία Μάχης, σε ένα συμβάν που σημειώθηκε ανήμερα της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες για το πλήρωμα.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται στα νότια του νομού, για τον εντοπισμό ενός ερασιτέχνη ψαρά ο οποίος αγνοείται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κρήτης, οι οποίες χτενίζουν από θάλασσα και από αέρα την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, άναψε στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου η ένδειξη Master Caution, ενώ άμεσα το πλήρωμα του Ε/Π Έρευνας και Διάσωσης (δύο χειριστές και ένας μηχανικός) προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάγκης.

Την ίδια στιγμή ενημερώθηκε ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου του Ηρακλείου, για την απρόσμενη εξέλιξη που είχε η επιχείρηση. Ο πιλότος, κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε χωράφι, χωρίς να υπάρξουν άλλα απρόοπτα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίστηκε στη πίεση του λαδιού.

Το πλήρωμα, αποκατάστησε τη βλάβη και το ελικόπτερο απογειώθηκε προκειμένου να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κάτι που έγινε λίγο αργότερα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ελικόπτερο αναμένεται να ελεγχθεί από τεχνικούς της ΠΑ.

 

Πηγή : crtalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook