Ηράκλειο| Ένωση Καταναλωτών «σας δουλεύουν ότι έπεσαν οι τιμές»

ηράκλειο-ένωση-καταναλωτών-σας-δουλ-29981
Trolley in supermarket, exact date

 

Διαψεύδουν τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πτώσης της τιμής των τροφίμων στα ράφια  οι καταναλωτές και οι δειγματοληψίες που έγιναν σε είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν τόσο από έρευνα όσο και από τις αγορές των πολιτών, προκύπτει ότι οι μειώσεις φαίνονται μόνο στα χαρτιά αφού οι τιμές όχι μόνο δεν έπεσαν, αλλά συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά παρά τα άδεια πορτοφόλια.
Αν και αρκετοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να πειστούν και να πιστέψουν τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, ότι δηλαδή η ελληνική αγορά γίνεται φθηνότερη, η δυσάρεστη πραγματικότητα και η απογοήτευση που όλοι νιώθουμε όταν πάμε να ψωνίσουμε, σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία. Και αυτό γιατί με τις τιμές των προϊόντων να ακολουθούν την ανιούσα στα ράφια, τα συμπεράσματα των ειδικών φαίνεται να απέχουν πολύ από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.
Με την οικονομική κατάσταση να τους έχει στριμώξει πολύ, οι καταναλωτές κάνουν λόγο για εικονική πραγματικότητα, ενώ την ίδια στιγμή το γεγονός ότι οι τιμές δεν πέφτουν αλλά ανεβαίνουν έρχεται να υπογραμμίσει και η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου.
 «Λένε ότι για πρώτη φορά επιτεύχθηκε μείωση των τιμών. Πραγματικά δεν έχω ακούσει πιο γελοίο θέμα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης σχολιάζοντας τα στοιχεία του υπουργείου.
 Υπενθυμίζοντας για μια ακόμα φορά ότι ο κόσμος πεινά και έχει εξαντληθεί, οι Κρητικοί ζητούν από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά να δει τους πραγματικούς δείκτες της ανεργίας και των ατόμων που τρέχουν στα συσσίτια προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ, τα οποία κάθε μέρα που περνά αυξάνονται δραματικά, και κατόπιν να αναφέρεται στην ύφεση που οδηγεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στην πτώση των τιμών.
Στην περίπτωση της Ελλάδας συμβαίνει ένα παράδοξο διαρκείας. Μέσα σε πέντε χρόνια, η ύφεση έχει ξεπεράσει σωρευτικά το 25%, τα εισοδήματα έχουν πέσει κατά μέσο όρο πάνω από 30% (και οι μισθοί σχεδόν 40%!), αλλά παρ’ όλα αυτά η χώρα συνεχίζει να έχει πληθωρισμό ακόμη και σήμερα! Βεβαίως σημαντικό ρόλο έπαιξε η αύξηση των έμμεσων φόρων σε όλα τα είδη, ωστόσο οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν καθημερινά, και δίχως να επιβάλλεται κανένας φόρος!
 Πρόκειται για στασιμοπληθωρισμό διαρκείας, που έρχεται παράλληλα με «μισό» αποπληθωρισμό (πέφτουν οι αμοιβές, ωστόσο είναι μισός, αφού στον «κανονικό» αποπληθωρισμό πέφτουν και οι τιμές).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook