Εταιρεία νοικιάζει «συγγενείς» για να κλαίνε σε κηδείες | Με 53 €

εταιρεία-νοικιάζει-συγγενείς-για-ν-47242

penthountesΓια 53 ευρώ, οι ψεύτικοι πενθούντες μπορούν να ενοικιαστούν για να θρηνούν και να κλαίνε σε όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Οι πενθούντες προς ενοικίαση, ενημερώνονται για τη ζωή του εκλιπόντος και είναι σε θέση να μιλήσουν με φίλους και συγγενείς, σαν να τον γνώριζαν πραγματικά.

Το «Rent-a-Mourner» έχει 20 άτομα προσωπικό,προς ενοικίαση σε κηδείες, οι οποίοι είναι φίλοι του ιδρυτή της εταιρείας και όχι επαγγελματίες ηθοποιοί.

Οι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να κλαίνε και να θρηνούν καλά αλλά κυρίως να βρίσκονται στην κηδεία για να φαίνεται ότι υπάρχει πολύ κόσμος.

«Το προσωπικό μας συναντιέται με τον πελάτη εκ των προτέρων για να συμφωνήσουν «την ιστορία», αφού το προσωπικό θα έπρεπε να γνωρίζει τον αποθανόντα είτε επαγγελματικά είτε κοινωνικά. Ενημερώνονται λοιπόν για το ιστορικό του θανόντος, τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες, κλπ. ώστε να μπορούν να συνομιλούν με τους άλλους πενθούντες με αυτοπεποίθηση. «, λέει ο υπεύθυνος της εταιρίας.

Την ιδέα της εταιρίας, ο κ. Robertson την εμπνεύστηκε από την Κίνα όπου είναι πολύ διαδεδομένη η ενοικίαση ανθρώπων για να θρηνήσουν σε κηδείες.

Δόγκανος: Γραφείο κλαυθμών και οδυρμών από Newscaster

Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε εμπνευστεί την ιδέα και από τον δικό μας «Δόγκανο», τον ήρωα που υποδυόταν ο Γ. Μπέζος στο σίριαλ «Εκείνος και Εγώ», ο οποίος σε ένα επεισόδιο επισκέπτεται ένα λεγόμενο γραφείο «κλαυθμών και οδυρμών» για να βρει άτομα να κλάψουν σε μια κηδεία.

Ο Ian Robertson, ο ιδρυτής της εταιρίας «Rent-a-Mourner», παραδέχεται ότι οι Βρετανοί δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις μεθόδους, οι οποίες είναι περισσότερο δημοφιλείς σε μέρη όπως η Ασία.

«Στην Μέση Ανατολή προσκαλούνται στις κηδείες γυναίκες που κλαίνε γοερά σε αντίθεση με τις ήσυχες και αξιοπρεπείς τελετές που πραγματοποιούνται στην Βρετανία» λέει ο κ. Robertson.

Από την αρχή της ίδρυσης της, η  εταιρία είχε πολλές κρατήσεις, πολλοί άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Αγγλίας ζητούν της υπηρεσίες της «Rent-a-Mourner».

Έτσι ο ιδιοκτήτης της σχεδιάζει την επέκταση της εταιρίας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλους τους πελάτες, αφού οι αιτήσεις φτάνουν τις 60.

Η άνοδος της δημοτικότητας αυτής της μεθόδου δείχνει μια αλλαγή στην νοοτροπία της χώρας στον τρόπο που θέλουν να πουν αντίο στους αγαπημένους τους.

Ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται η ζήτηση αυτής της υπηρεσίας, είναι πιθανό να αντιμετωπίζεται ως επάγγελμα καριέρας, ακριβοπληρωμένο που απαιτεί πολύ καλές δεξιότητες.

Πηγή: telegraph.co.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook