Επιχείρησαν να κλέψουν κι άλλη προτομή | Αυτή τη φορά της Έλενας Βενιζέλου

επιχείρησαν-να-κλέψουν-κι-άλλη-προτομ-11867

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει στα Χανιά το φαινόμενο της αφαίρεσης χάλκινων προτομών από διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και από κοιμητήρια.  

Ύστερα από την κλοπή της προτομής του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, άγνωστοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν την προτομή της Έλενας Βενιζέλου, που βρίσκεται στο εθνικό στάδιο Χανίων στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του σταδίου Ιπποκράτης Μανουδάκης στο flashnews.gr, σε προληπτικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να κλέψουν την προτομή. Οι δράστες είχαν κόψει τις μεταλλικές βίδες της βάσης της προτομής χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την αφαιρέσουν.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σταδίου αποφάσισαν να φυλάξουν την προτομή της Έλενας Βενιζέλου σε κάποιο ασφαλές σημείο μέχρι να βρεθεί τρόπος για να προστατευθεί αποτελεσματικά.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, το απόγευμα της Τρίτης διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι αφαίρεσαν από το κοιμητήριο του Αγίου Λουκά μεταλλική προτομή από μνήμα.

Τα συνεχή κρούσματα που παρατηρούνται στα Χανιά έχουν κινητοποιήσει τις αρχές ενώ η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες μαντρών ανακύκλωσης μετάλλων να μην δέχονται προτομές και οτιδήποτε εκτιμούν ότι είναι προϊόν κλοπής.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook