Επιστολή Λειψάκη στον ΑΟΧ | Άρχισαν τα όργανα | Απάντηση Ντερμανάκη εκ μέρους του ΑΟΧ (ηχητικό)

επιστολή-λειψάκη-στον-αοχ-άρχισαν-τα-ό-12249

Απάντηση στην επιστολή του κ. Λειψάκη έδωσε ζωντανά στην μεσημεριανή αθλητική εκπομπή του Super Fm 89,6 με τους Λευτέρη Αντωνακάκη και Γιάννη Μάλα, ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ κ. Ντερμανάκης.

Επιστολή  απέστειλε σήμερα Πέμπτη 6/12/12 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Αθλητισμού,  Δημήτρης Λειψάκης , στον Πρόεδρο & τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ», με αφορμή τα όσα αναφέρονται σε Μ.Μ.Ε σχετικά με την ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά .

Προς:

Τον Πρόεδρο & τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ»

Με αφορμή τα όσα αναφέρονται ή γράφονται σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα τις τελευταίες ημέρες από μέλη της Διοίκησης της «ΠΑΕ ΑΟ Χανιά» σχετικά με το ζήτημα της έδρας της ομάδας και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, σας επισημαίνουμε τα εξής:

  • 1. Ο Δήμος Χανίων προχώρησε στον εκσυγχρονισμό/αναβάθμιση του δημοτικού γηπέδου Περιβολίων για να καλύψει τις ανάγκες όλων των ομάδων του τόπου μας αλλά κυρίως για να μπορέσει να αποκτήσει ο τόπος μας επιτέλους ένα γήπεδο επαγγελματικών προδιαγραφών, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες όλων των μεγάλων Εθνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.
  • 2. Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω Δημοτικό γήπεδο χρησιμοποιείται και λειτουργεί βάσει του Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) της Ε.Π.Ο και των λοιπών κανονισμών αυτής.
  • 3. Αναφορικά με το ζήτημα της έδρας της ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» σας είναι γνωστό ότι βάσει του άρθρου 8 παρ. 3 του Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ «η ομάδα η οποία δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα ή σε άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο πρέπει να συνοδεύει τη σχετική δήλωση της με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή του φυσικού ή νομικού προσώπου, στην κυριότητα των οποίων ανήκει το γήπεδο που δηλώνεται ή του οποίου έχουν τη χρήση χωρίς περιοριστικούς όρους». Ο Δήμος Χανίων όπως είναι γνωστό, σας απέστειλε με το υπ. αρ. 83785/8-10-2012 έγγραφο του, τις αναγκαίες προϋποθέσεις βάσει των οποίων η ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» δύναται να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων του Δήμου Χανίων ως έδρα της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE 2. Έως σήμερα οι προϋποθέσεις αυτές δεν έχουν γίνει αποδεκτές από πλευράς της ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ». Ως εκ τούτου δεν έχει δοθεί έγγραφη συγκατάθεση για χρήση του γηπέδου στην ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ», εκτός από αυτήν για τον αγώνα κυπέλλου με την ΠΑΕ Φωκικός, κατόπιν ορισμού του αγώνα στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων από την ΕΠΟ, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της SUPER LEAGUE.
  • 4. Από τα έγγραφα τα οποία έχει λάβει η ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» από τη Super League αλλά και από το Δήμο Χανίων, γνωρίζει επίσης ότι την ευθύνη της συντήρησης του χλοοτάπητα του δημοτικού γηπέδου Περιβολίων – όπως και όλων των γηπέδων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας – την έχει η «SUPER LEAGUE» η οποία την έχει αναθέσει στην εταιρεία «ECON 21». Καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα δεν έχει ο αντιδήμαρχος κ. Ελ. Αμπαδιωτάκης, όπως λανθασμένα αναφέρεται, ο οποίος ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε – μετά από αίτημα της ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» – είχε ως αποκλειστική αρμοδιότητα την εξέταση του χλοοτάπητα του γηπέδου και τη γνωμοδότηση επί της κατάστασης αυτού. Καθ’ ουδένα τρόπο, ο κ. Αμπαδιωτάκης δεν εμπλέκεται στη λειτουργία ή μη του γηπέδου ή στην παραχώρηση αυτού σε τρίτους.
  • 5. Επιπρόσθετα με το υπ. αρ. 7724/20-11-12 έγγραφο της Super League προς την ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» – το οποίο κοινοποιείται στο Δήμο Χανίων και την ΠΑΕ «Πλατανιάς» – σας έχει γίνει γνωστό δεν είναι δυνατή η χρήση του Δημοτικού Γηπέδου των Περιβολίων, από δεύτερη ομάδα, τουλάχιστον έως το τέλος Ιανουαρίου λόγω της κατάστασης του χλοοτάπητα ενώ σύμφωνα και με το άρθρου 8 παρ. 10 του Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ «στα γήπεδα που αγωνίζονται ομάδες Α’ Εθνικής απαγορεύεται ο ορισμός άλλων αγώνων επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τυχόν χρησιμοποίηση των γηπέδων αυτών για ειδικές περιπτώσεις (αγώνες τελικής φάσης ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ή Κυπέλλου, αγώνες εθνικής ομάδας, κλπ), γίνονται μόνο μετά από έγγραφη άδεια της διοργανώτριας». Τέτοια άδεια από τη διοργανώτρια αρχή δεν έχει λάβει, σύμφωνα με το ανώτερο έγγραφο, η ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ». Εμείς, από την δική μας πλευρά, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να αγωνιστεί η ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» στο γήπεδο Περιβολίων, στον αγώνα με την ΠΑΕ Αχαρναϊκός, (σχετικό το υπ. αρ. πρωτ. 95922-05-12-2012 αίτημα σας) ή σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα, αρκεί η διοργανώτρια αρχή – η οποία έχει και την ευθύνη συντήρησης του χλοοτάπητα («SUPER LEAGUE») – να δώσει θετική απάντηση και να αναθεωρήσει την αρχική της θέση.
  • 6. Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Χανίων δεν ευθύνεται για τυχόν οικονομικές ζημιές της ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ» όπως αναφέρεστε σε επιστολές σας προς τον Δήμο Χανίων, η δε στάση που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα τείνει στην ουσιαστική στήριξη της ομάδας, ασχέτως αν ορισμένοι επιμένουν να αγνοούν και να μην αναγνωρίζουν την εν λόγω στήριξη για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τα πραγματικά γεγονότα και τους οποίους δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.
  • 7. Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει η ΠΑΕ «Α.Ο. ΧΑΝΙΑ», στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, μέσα από διάλογο και όχι διαμέσου ανακοινώσεων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δ. ΛΕΙΨΑΚΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook