Επιστολή Βουρλάκη για όσα συμβαίνουν στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων

επιστολή-βουρλάκη-για-όσα-συμβαίνουν-4059

 

katastimataΕπιστολή για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων εξέδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων-εκλεγμένος με την αγωνιστική συνεργασία Εμπόρων, Νίκος Βουρλάκης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ : ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ , ΓΙΑΤΙ ;;;;;

Κε Διευθυντά

Με ιδιαίτερη λύπη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθώ τα γεγονότα στον εμπορικό σύλλογο Χανίων. Ενώ τα προβλήματα και η επίθεση που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος είναι πρωτόγνωρα η αντιμετώπιση τους, αν μη τι άλλο, ήθελε στοχευμένη και δυναμική την παρουσία μας!!!!!!!

Δυστυχώς όμως από το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο, την ΕΣΕΕ, τους νέους τοπικούς “ηγεμόνες”, του ΕΒΕΧ, ως την πλειοψηφία του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Χανίων, βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να εκτελέσουν με ευθεία βολή, όχι την λειτουργία, αλλά την ύπαρξη του εμπορικού συλλόγου.

Είναι η “πρόοδος” και η “εξέλιξη” των καιρών, τα μεγάλα και κούφια λόγια περί ενότητας, μεγαλεπήβολων σχεδίων, ανέξοδων υποσχέσεων, κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά η πραγματικότητα να είναι τελείως διαφορετική αφού αναζητά την απαξίωση και τη διάλυση του από συνδικαλιστικό όργανο.

Και όλα αυτά, για το “καλό” του εμπορικού κόσμου των Χανίων.

Αλήθεια πόσες ομοιότητες έχει αυτή η μεθοδολογία με την πραγματικότητα που βιώνουμε; Ενώ μας έχουν σώσει 7-8 φορές από την χρεοκοπία, τα λουκέτα, η ανεργία και η εξαθλίωση με την πείνα αυξάνονται εφιαλτικά.

Δεν πείθετε κανέναν, συνάδελφοι της πλειοψηφίας, ότι μέσα σε 6 μήνες λειτουργίας του ΔΣ, χωρίς να έχετε μεταξύ σας, ουσιαστικές διαφορές ως προς τη λειτουργία, την τακτική και την πρακτική, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη από ΕΣΕΕ, ΟΕΣΚ, ΕΒΕΧ, τοπικά ΜΜΕ, για το αγαθό των προθέσεων σας.

Ξαφνικά, με πραξικοπηματικό τρόπο, και βοηθούμενοι στο έπακρο, από το νομικό σύμβουλο της ΕΣΕΕ, προχωρήσατε στην ανακατανομή αξιωμάτων, γρήγορα και βιαστικά, παρότι είχε ήδη προγραμματιστεί για την 15η Μάη γενική συνέλευση.

Στη γενική συνέλευση, όπου είναι το κυρίαρχο όργανο ενός συλλόγου, θα ζητούσατε με διάφανο και δημοκρατικό τρόπο, ότι κατά τη γνώμη σας, έπρεπε να αλλάξει.

Επιλέξατε, όμως, το δρόμο που η ίδια η ΕΣΕΕ εδώ και χρόνια ακλουθεί, στον κατακερματισμό του εμπορικού κόσμου, δημιουργώντας όσο το δυνατό περισσότερους συλλόγους ή περιφερειακές ομοσπονδίες, ανά την Ελλάδα, κάνοντας το colpo grosso, να ψηφίσουν δηλαδή, λιγότεροι έμποροι ανά την επικράτεια, αλλά να στέλνουν περισσότερους αντιπρόσωπους στην ΕΣΕΕ, αφού διευρύνεται τεχνικά το εκλογικό μέτρο αντιπροσώπευσης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι μέσα σε πολύ μικρό γεωγραφικό χώρο, εδώ τοπικά, υπάρχουν τρεις (3) εμπορικοί σύλλογοι (ΣΟΥΔΑ-ΧΑΝΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ).

Λες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά και θέλουν ξεχωριστή αντιμετώπιση από τον κάθε σύλλογο. Στην παραπάνω λογική, λίγο ήθελε, να προχωρήσετε και στην διάσπαση της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης, σε Ανατολική και Δυτική, χωρίς να τα καταφέρετε, αφού η στάση που κράτησε η ΠΑΣΕΒΕ, στην ουσία σας απότρεψε.

Μήπως σε μια τέτοια λογική ξεκινήσατε την ενδοπαραταξιακή σας διαμάχη με απώτερο σκοπό την διάσπαση του εμπορικού συλλόγου;

Ο δρόμος που συνειδητά έχετε επιλέξει να πορευτείτε, είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των περισσότερων έμπορων-αυτοαπασχολούμενων, ακλουθώντας πιστά το δρόμο που έχει χαράξει η ΕΣΕΕ, υποστηρίζοντας μέχρι “κεραίας”, την κυβερνητική πολιτική, των συμφερόντων της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Ποιος καλοπροαίρετος συνάδελφος μπορεί να πιστέψει ότι οι οποίες αδυναμίες της προέδρου (εσείς την εκλέξατε αν δεν θυμάστε με 8 ψήφους υπέρ και 1 λευκό), θα έπρεπε αυτή τη δύσκολη εποχή, να βάλουν σε τέτοιες περιπέτειες τον εμπορικό σύλλογο;

Αντίθετα, εσείς αφού ναρκοθετήσατε τα θεμέλια του συλλόγου, επιλέξατε το δρόμο, της δήθεν σιωπής, της διαδικτυακής λάσπης και της συκοφαντίας σ αυτούς που τολμούν να πουν τα πράγματα με τ’ όνομα τους και να αμφισβητήσουν τους “προστάτες” του εμπορικού κόσμου.

Νομίζετε ότι τέτοιες πρακτικές μπορεί να τις καταπιεί εύκολα ο κάθε δοκιμαζόμενος συνάδελφος χωρίς να αντιδράσει;

Βάζοντας, λοιπόν, άμεση προτεραιότητα την αλλαγή συσχετισμών στο ΔΣ, με προοπτική τη δράση πάνω στα οξυμένα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, καλούμε όλους τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους καρεκλοκένταυρους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οργανώνοντας άμεσα τον αγώνα μας, κάνοντας τον εμπορικό σύλλογο Χανίων μαχητικό, απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε.

Τέλος, η παρουσία όλων των μελών του εμπορικού συλλόγου Χανίων, στην προγραμματισμένη Γ.Σ την 15η Μάη, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη.

Ο εμπορικός σύλλογος πρέπει να γίνει σύμμαχος και μπροστάρης στον αγώνα που δίνει ο μικροέμπορος-αυτοαπασχολούμενος, για την επιβίωση του και όχι να εξυπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης.

ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook