Επιμένει ο Σκουλάκης στην κατεδάφιση

επιμένει-ο-σκουλάκης-στην-κατεδάφιση-7900

Συνέχεια στο θέμα που έχει ανακύψει με την κατεδάφιση ή μη του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων και μετά τον απόηχο, από την συγκέντρωση των κατοίκων, στον εν λόγω χώρο, που διοργάνωσε ο Δήμος, ο Μανώλης Σκουλάκης, μιλώντας σήμερα, στον SUPER FM 89.6 υποστήριξε πως,

«Αν ο κ. Βιρβιδάκης, έλεγε διαφωνούσα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, τώρα όμως που λέει διαφωνώ, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από είκοσι τέσσερις αποφάσεις, που έχει λάβει ο Δήμος, έχει κανένα νόημα να συζητάμε;

Εγώ λοιπόν, ρωτάω, διαφωνείτε, κ. Βιρβιδάκη, να μην κατεδαφιστεί, επομένως, τι να το κάνουμε το παλιό Νοσοκομείο; Πρέπει να υπενθυμίσω πως, το 1989, τρεις ανεξάρτητες μεταξύ τους, επιτροπές, αποφάσισαν, ότι δεν είναι ανακατασκευάσιμο το έργο, για λόγους στατικούς, πολεοδομικούς, ηλεκτρομηχανολογικούς, αλλά και για λόγους οικονομικούς και έτσι βρέθηκε η λύση της κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου.

Παράλληλα, το 2002, η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ, για τους ίδιους λόγους, επεσήμανε τότε πως, δεν είναι ανακατασκευάσιμο και πρότεινε την κατεδάφισή του.» Ο κ. Σκουλάκης, ανέφερε επίσης,

το Παλιό Νοσοκομείο, είναι περιουσία του Δήμου, όμως με την υπάρχουσα κατάσταση, ποιος Δήμαρχος, θα βρει δεκαπέντε με είκοσι εκατομμύρια ευρώ για ν’ ανακατασκευάσει ένα τέτοιο κτίριο; Άρα τι θα γίνει; Θα μείνει εκεί, ένα χάλαρο, που θα καταρρέει και εμείς θα αμπελοφιλοσοφούμε.

Από την άλλη, αν το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν δώσει το πράσινο φως για να κατεδαφιστεί, τότε θα το κατεδαφίσουμε  όπως έχω ήδη αναφέρει, με ίδιους πόρους του Δήμου, προκειμένου ο χώρος του Παλιού Νοσοκομείου να γίνει μια ελεύθερη Πλατεία, εννέα στρεμμάτων και να παραδοθεί στην κοινωνία, που αυτή την στιγμή ασφυκτιά.

Όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων, «οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, δεν μπορούν να κατεδαφίσουν το κτίριο, αλλά θα πρέπει να γίνει ανάθεση σε εργολάβο.

Σύμφωνα, με παλαιότερες εκτιμήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ, χρειάζονται περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ για να κατεδαφιστεί το οίκημα.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook