Επιβάτης προσγείωσε αεροσκάφος όταν πέθανε ο πιλότος

επιβάτης-προσγείωσε-αεροσκάφος-όταν-100529

newego_LARGE_t_1101_54257726Eπιβάτης αναγκάστηκε να προσγειώσει μόνος του ένα μικρό αεροσκάφος στην Βρετανία, όταν ο πιλότος κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο πιλοτήριο και λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή, για άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία.

Αναλυτικότερα,

ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους Cessna 172 σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του, αλλά και στην έγκαιρη προειδοποίηση του πιλότου.

Ο τελευταίος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία μετά την απογείωση και ενημέρωσε έγκαιρα τον επιβάτη, ώστε να αναλάβει εκείνος την διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Λίγο μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο θαρραλέος επιβάτης, ονόματι Τζον, φόρεσε τα ακουστικά και υπό τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συνέχισε την πτήση προς το αεροδρόμιο.

Όταν οι ελεγκτές είδαν το αεροσκάφος να πλησιάζει, ζήτησαν από τον επιβάτη να κάνει δυο-τρεις κύκλους πάνω από την πίστα του αεροδρομίου ώστε να δουν πόσο μπορεί να χειριστεί το αεροσκάφος και στη συνέχεια του έδωσαν οδηγίες προσγείωσης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο επιβάτης κατάφερε να προσγειώσει το μικρό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Χάμπερσάιντ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του πιλότου, οι αρχές ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν ως «ύποπτο» το τραγικό περιστατικό.

 

Πηγή: ethnos.gr | Φώτο: BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook