Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά

επίθεση-τσίπρα-σε-σαμαρά-1775

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή με αφορμή το προωθούμενο πακέτο μέτρων. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: « Ο Σαμαράς αντί να πει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και πως δεν μπορούν να ζητάν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βγήκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είπε να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό που κάναμε ήταν επίτευγμα.

Είναι επίτευγμα για τον κ. Σαμαρά που έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους, που δεν μπορούν συνάνθρωποί μας να πάρουν φάρμακα».

Από το στόχαστρο Τσίπρα δεν ξέφυγαν και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η χώρα εκπροσωπείται από 3μελή αντιπροσωπεία Μερκελιστών».

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι «καιροφυλακτεί για να καταρρεύσει η χώρα» λέγοντας ότι «είναι μια διεστραμμένη και διαστρεβλωμένη άποψη» ενώ συμπλήρωσε ότι «εμείς δεν θα διαχειριστούμε την καταστροφή αλλά τη σωτηρία της χώρας. Είμαστε δύναμη σωτηρίας και όχι καταστροφής».

Σημείωσε ότι «η  χώρα μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης και λιτότητας βρίσκεται μπροστά σε γενικευμένη καταστροφή που αντίστοιχή της εντοπίζεται σε χώρες που βγήκαν από πόλεμο. Και όμως εμείς είμαστε σε κατάσταση ειρήνης».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για την δημόσια υγεία επισήμανε ότι «η καταστροφή δεν θα έρθει. Είναι ήδη εδώ. Είναι εδώ μας χτυπά την πόρτα και απειλεί συνανθρώπους και εμάς τους ίδιους».

Πρόσθεσε ότι «όπου πηγε το ΔΝΤ διέλυσε την οικονομία και οι δείκτες δείχνουν πτώση του προσδόκιμου ζωής. Αυτή η χώρα που ήταν από τις ανεπτυγμένες τώρα έχει ελλείψεις φαρμάκων σε δύσκολες παθήσεις.

Τι μπορεί να κάνει συνταξιούχος με 400 ευρώ σύνταξη και ανάγκη ακριβών φαρμάκων ?

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναμενόμενη δόση του δανείου ύψους 31,5 δις ευρώ λέγοντας ότι «την περιμένουμε από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και τότε μας έλεγαν ότι αν δεν την πάρουμε θα χρεοκοπήσουμε. Ελεγαν μάλιστα ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα τότε σίγουρα δεν θα μας δώσουν την δόση. Όμως τι θα πάει στην πραγματική οικονομία από αυτά τα χρήματα. Τα 25 δις ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα άλλα σε τοκοχρεολύσια. Ουτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ».

Συμπλήρωσε πως «μας φέρνετε μέτρα την ώρα που ο Βενιζέλος κρατούσε λίστα στα συρτάρια του, μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας που δεν έχουν πληρώσει και έχετε θράσος να φέρνετε μέτρα 13,5 δις. Αντι να σχεδιάζετε την καταστροφή ελάτε εδώ να βρούμε λύση για τον ΕΟΠΥΥ. Πόσα χρωστούν οι τραπεζίτες από την ανακεφαλαιοποίηση και την εισφορά που δεν κατέβαλαν ποτέ; Συνολικά 550 εκατ. ευρώ. Πόσα  χρωστούν οι καναλάρχες χωρίς άδειες και εκπέμπουν πειρατικά. Συνολικά 440 εκατ. ευρώ λέει η τρόικα. Μαζέψτε αυτά για να μαζευτεί η δημόσια υγεία που καταρρέει. Αυτός είναι στόχος κοινωνικός και ανθρωπιστικός έννοιες που σήμερα έχουν χαθεί»

πηγή: πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook