Επέστρεψε στην Κρήτη για να βρει το κλεμμένο ποδήλατό του

επέστρεψε-στην-κρήτη-για-να-βρει-το-κλε-21964

PODILATOΟ Κρίστιαν Βαν Λίμπεργκεν είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Γεννήθηκε το 1951 στο Χάουτ Χάλεν του Βελγίου και εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει μία διαδικασία η οποία μόνο κουραστική μπορεί να χαρακτηριστεί. Μιλάει 8 γλώσσες από τις οποίες μία είναι και τα ελληνικά! Σκοπός του είναι να κάνει τον γύρο της Ευρώπης με το … ποδήλατο του. Πίσω όμως από αυτό το ευχάριστο αλλά δύσκολο πράγμα που έχει για στόχο κρύβεται μία συγκινητική ιστορία.

Πέρσι το καλοκαίρι ο Χρήστος, όπως τον φωνάζουν εδώ στο Ηράκλειο, είχε πέσει θύμα κλοπής όταν άγνωστοι του έκλεψαν το ποδήλατο στην προσπάθεια του να διασχίσει το νησί μας με αυτό. Αυτές τις μέρες βρίσκεται και πάλι στην Κρήτη με σκοπό να βρει αυτό που κάποιοι του στέρησαν. Περιπλανήθηκε αρκετά στη διάρκεια αναζήτησης του ποδηλάτου αλλά και κάποιων βιβλίων που είχε μαζί του και αναγκάστηκε να κοιμηθεί για έναν ολόκληρο μήνα στην Πλατεία Ελευθερίας στα παγκάκια.

Τώρα φιλοξενείται προσωρινά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ηρακλείου και συγκεκριμένα της Αγίας Τριάδας. Εκεί όπως λέει και ο ίδιος είναι πολύ ευχάριστα και ζεστά. Τρώει ζεστό φαγητό, κάνει το μπάνιο του και συνομιλεί με τους 15 ηλικιωμένους που φιλοξενεί το κέντρο.Στην καρδιά μου και στην ψυχή μου αισθάνομαι Κρητικός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Κρητικούς που με στήριξαν σε όλο αυτό. Αγαπάω την Κρήτη και την θεωρώ πατρίδα μου λέει χαρακτηριστικά.

Ο Κρίστιαν θα μείνει στο Κέντρο για 7 ημέρες ακόμα καθώς στις 18 Ιανουαρίου θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Βέλγιο όπου εκεί τον περιμένει το τελευταίο κομμάτι του προσωπικού του στοιχήματος. Χρειάζεται να διασχίσει 300 Δήμους του Βελγίου για να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Ελπίζει και εύχεται να ξανά βρεθεί στην Κρήτη για να συναντήσει ξανά τους ανθρώπους που αγαπά και τον αγαπούν.

Πηγή: prismanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook