Εξομολόγηση – σοκ | Έχω βιάσει 53 γυναίκες και παιδιά ηλικίας 5 – 6 ετών

εξομολόγηση-σοκ-έχω-βιάσει-53-γυναίκε-49202

Congolese-army-sergeant-570Οργή έχει προκαλέσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, η εξομολόγηση ενός στρατιώτη από το Κονγκό, ο οποίος δηλώνει, πως έχει βιάσει 53 γυναίκες και μωρά.

Όλα ξεκίνησαν στους 22 Νοεμβρίου του 2012, όταν χιλιάδες στρατιώτες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian, έχοντας χάσει μια μάχη με τους αντάρτες Μ23 στη Γκόμα (την κυριότερη πόλη στο Ανατολικό Κονγκό, κατέβηκαν στην πόλη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάστασή τους, σωματική και ψυχολογική, ήταν άθλια. Τότε, εκείνοι, θέλοντας να ξεσπάσουν, και χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, ξεκίνησαν να βιάζουν γυναίκες και παιδιά, καθώς και να λεηλατούν την πόλη.

«Μαζευτήκαμε 25 άτομα και είπαμε να βιάσουμε από δέκα γυναίκες ο καθένας. Και το κάναμε. Έχω βιάσει 53 γυναίκες, καθώς επίσης και παιδιά όχι μεγαλύτερα από 5 ή 6 χρονών» είπε ο 22χρονος στρατιώτης και συνέχισε: «Δεν τις βίασα γιατί ήμουν θυμωμένος, αλλά γιατί μας προσέφερε ευχαρίστηση αυτό. Όταν ήρθαμε εδώ γνωρίσαμε πολλές γυναίκες. Κάναμε ό, τι θέλαμε», περιγράφει ο στρατιώτης.

Οι στρατιώτες ήταν ντροπιασμένοι, θυμωμένοι, αναστατωμένοι και εκτός ελέγχου. Οι διοικητές τους είχαν εξαφανιστεί και οι δομές τους είχαν διαλυθεί. Όταν έφτασαν στην πόλη Μίνοβα ήταν μεθυσμένοι, πεινασμένοι και πολύ βίαιοι. Οι κάτοικοι έζησαν δύο εφιαλτικές ημέρες λεηλασιών, βιασμών και δολοφονιών προτού αποκατασταθεί εν μέρει η πειθαρχία στο στράτευμα.

Το οδυνηρό αποτέλεσμα ήταν να βιαστούν εκατοντάδες γυναίκες, με τον ακριβή αριθμό, να μην μπορεί, μέχρι και σήμερα να υπολογιστεί, καθώς οι περισσότερες από εκείνες, φοβούνται ή ντρέπονται να παραδεχτούν αυτό που τους συνέβη.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της 60χρονης Νιτζίρε Τσιμπαλόνζα, σε ένα καταφύγιο που δημιουργήθηκε για τα θύματα του βιασμού, η οποία, εξιστορεί τα όσα τραγικά γεγονότα έζησε εκείνες τις ημέρες, ενώ παράλληλα, αποκαλύπτει πως ο σύζυγός της, την έδιωξε από το σπίτι τους.

«Μας χτυπούσαν ξανά και ξανά και μετά άρχισαν να μας βιάζουν. Με βίασαν τρεις άντρες, ο ένας από αυτούς παρά φύση. Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη. Νόμιζα ότι είχα κολλήσει AIDS. Ο άντρας μου με χλευάζει. Με αποκαλεί γυναίκα στρατιώτη. Με απέρριψε» είπε και τα μάτια της γέμισαν δάκρυα.

Το καταφύγιο, που ίδρυσε και λειτουργεί μια γυναίκα που επίσης έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, είναι το μόνο μέρος για να μείνει. Πλέον αποτελεί το «σπιτικό» για τις ψυχές των άτυχων παιδιών και γυναικών.

«Μόνο αν τιμωρηθούν γι΄ αυτό που έκαναν θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε η Νιτζίρε. Μέχρι να γίνει αυτό ωστόσο και να γίνουν συλλήψεις, καταλήγει το δημοσίευμα, οι γυναίκες της Μίνοβα παραμένουν δύσπιστες ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι θα σταματήσουν οι κτηνωδίες. «Η κυβέρνηση λέει ότι θα τους συλλάβει. Μπορεί να συλλάβουν μερικούς, αλλά μετά θα τους αφήσουν και πάλι ελεύθερους» ανέφερε η επικεφαλής του καταφυγίου.

Ένα ακόμη από τα θύματα που μίλησε στο δημοσιογράφο του Guardian ήταν μόλις 14 ετών. «Αν αποδοθεί δικαιοσύνη ίσως οι στρατιώτες σταματήσουν τους βιασμούς. Θα πάω οπουδήποτε χρειαστεί για να καταθέσω εναντίον αυτών των αντρών, γιατί αυτό που μου έκαναν ήταν απαίσιο» δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook