Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών στο Ρέθυμνο! Πλούσια η δράση της αφορούσε σε 141 υποθέσεις!

εξαρθρώθηκε-σπείρα-κακοποιών-στο-ρέθ-40047

ΚΑΚΡΕΘΕξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, εγκληματική οργάνωση! Εξιχνιάστηκαν, εκατόν σαράντα μία υποθέσεις αξιόποινων πράξεων, οι οποίες τελέστηκαν στο Ρέθυμνο, από τον μήνα Μάιο του 2011 έως και τον περσινό Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, το χρονικό αυτό διάστημα διαπράχθηκαν, από την οργάνωση, εβδομήντα κλοπές, διαρρήξεις και έξι απόπειρες σε καταστήματα – γραφεία, σαράντα έξι κλοπές μοτοσικλετών, μία αυτοκινήτου, επτά κλοπές από Ιερούς Ναούς, δυο αρπαγές τσαντών, ένας εμπρησμός οχήματος και μια απόπειρα ληστείας.

Τα μέλη της σπείρας είχαν συγκροτήσει και είχαν ενταχθεί σε αυτή, με δομημένη και διαρκή δράση και μάλιστα με διακριτούς ρόλους ο καθένας και με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων!

Υστερα από την πολύμηνη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για τις πράξεις αυτές, αλλά και κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων εγκληματολογικών δεδομένων (όπως αποτυπώματα, DNA, βιντεοληπτικό υλικό κ.λ.π), προέκυψε ότι έχουν διαπραχθεί από τους δράστες ηλικίας, από 19 έως 35 ετών.

Αρχικά οι έξι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, ενώ στην συνέχεια εντάχθηκαν και οι υπόλοιποι, όπου ενεργώντας κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση με την ίδια ή και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβησαν στην διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Μέρος των κλαπέντων αντικειμένων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αφού αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες, τους δόθηκε πίσω!

Δύο από τους δράστες κρατούνται ήδη για την διάπραξη όμοιων αδικημάτων.

Η δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook