Ενισχύεται με 652.000 ευρώ το τοξικολογικό εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ

ενισχύεται-με-652-000-ευρώ-το-τοξικολογικό-ε-31183
ΠΑΓΝΗΕγκρίνεται η σκοπιμότητα ενίσχυσης νοσοκομείων σε όλη την Επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού 7.073.325 Ευρώ, με την αξιοποίηση της κοινοτικής χρηματοδότησης, ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ανάμεσα στα νοσοκομεία τα οποία ενισχύονται με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι και το ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Τοξικολογίας.
Αποφασίστηκε:
– Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της κεντρικής αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», προϋπολογισμού 860.930 ευρώ.
– Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, προϋπολογισμού 1.622.300 ευρώ.
– Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 652.000 ευρώ.
– Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.
– Η υλοποίηση του έργου «Κτηριακός εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας Χαλάστρας, Διαβατών, Αριδαίας και Αλεξανδρείας Κεντρικής Μακεδονίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.288.095 ευρώ.
– Η υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση κτηριακών, ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας Προτοτσάνης, Νευροκοπίου και Παρανεστίου Ν. Δράμας», προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ.
Από το υπουργείο Υγείας επισημαίνεται ότι «με τις ανωτέρω αποφάσεις του υπουργού, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, ενισχύεται και αναβαθμίζεται περαιτέρω η αποτελεσματική και ποιοτική παροχή νοσοκομειακών υπηρεσιών προς όφελος της δημόσιας υγείας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook