Ενημέρωση Σταθάκη για τις πλημμύρες της Κισάμου

ενημέρωση-σταθάκη-για-τις-πλημμύρες-τ-112035

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης ενημερώθηκε για τις συνέπειες της προχθεσινής κακοκαιρίας στην Κίσαμο και για τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε σε υποδομές, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.pyrgianosΣε δηλώσεις του τονίζει, πως η αυτονόητη συμπαράσταση στους πληγέντες δεν πρέπει να μείνει σε ευχολόγια, αλλά απαιτείται έμπρακτη και άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν γρήγορα παραγωγοί, επιχειρηματίες και πολίτες των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν.

Η αναζήτηση των αιτιών της καταστροφής, πέρα από την ένταση των καιρικών φαινομένων, είτε πρόκειται για ελλείψεις υποδομών και κακοτεχνίες σε έργα, είτε για πλημμελή συντήρηση και καθαρισμό δικτύων, ή ακόμα και για καταπατήσεις ρεμάτων, είναι αναγκαία προκειμένου να μην ξαναφτάσουμε σε ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν μπορούμε ωστόσο να μη σημειώσουμε την εγκατάλειψη της περιοχής και τη σοβαρή υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες συνιστούν αποτέλεσμα της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής.

Δυστυχώς, καταδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει αποτελεσματικά ώστε να προστατέψει τους πολίτες, τις περιουσίες τους, αλλά και τον φυσικό πλούτο της χώρας. Με τη διάθεση ελάχιστων πόρων για πρόληψη, θα αποτρέπονταν τέτοιες καταστροφές πολλαπλά ζημιογόνες για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, την οικονομία και το φυσικό περιβάλλον.

Κατά τον κ. Σταθάκη, αυτό που σήμερα έχει προτεραιότητα είναι η συστράτευση των τοπικών αρχών (Δήμου Κισάμου, Αντιπεριφέρειας Χανίων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης) και βουλευτών, στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για άμεση χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης των ζημιών στα δίκτυα (οδικό και υδροαρδευτικό), καθώς και για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, επιχειρηματιών και κατοίκων. Τέλος, απαιτείται σχεδιασμός κι εκτέλεση έργων υποδομής, κυρίως στους χείμαρρους της περιοχής.

Σήμερα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, με πόρους που διαρκώς συρρικνώνονται. Για τον λόγο αυτό οφείλουν να κινούνται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Είναι φανερό, καταλήγει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πως απαιτείται το ταχύτερο δυνατό, ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook