Εμπλοκή στη Βουλή για διατάξεις του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς

εμπλοκή-στη-βουλή-για-διατάξεις-του-νο-109924

vouliΔιεκόπη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συζητά τη νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, καθώς οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι τελικά πρόκειται για νομοσχέδιο – σκούπα, στο οποίο έχουν ενταχθεί σειρά άσχετων, αλλά και «καυτών» διατάξεων, που μάλιστα προωθούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μεταξύ αυτών και η πρόβλεψη για υψηλά πρόστιμα για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι προτίθεται να αποσύρει διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες (έως το τέλος του έτους) και μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο μη ψήφισης του νομοσχεδίου, καθώς θα μείνει χωρίς προστασία η πρώτη κατοικία.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τα πρόστιμα – φωτιά για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να εξειδικευτούν από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα οι διατάξεις για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους, μόλις εκείνος προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης σκιαγράφησε και τα λοιπά θέματα για τα οποία πρέπει άμεσα να ψηφίσει η Ολομέλεια και αφορούν στις διατάξεις για τον ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, τις αναπηρικές συντάξεις και τις διατάξεις που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ ως προς την ΛΑΡΚΟ και τον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

Η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου διεκόπη μέχρι να υπάρξει συνεννόηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης δέχθηκε ομαδικά πυρά από βουλευτές όλων των κομμάτων, που κατήγγειλαν το γεγονός ότι αντί της νομοθετικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς και την παράταση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση, ήρθε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο – σκούπα και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μέλη των Επιτροπών έκαναν λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης», «ευτελισμό της Δημοκρατίας», «έλλειψη σεβασμού προς τους βουλευτές», «δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή τη διαδικασία για τον απίθανο γραμματέα δημοσίων εσόδων», «έχει γίνει χωματερή νομοσχεδίων η Βουλή»..

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook