Ελληνικό παντοπωλείο μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Λονδρέζων!

ελληνικό-παντοπωλείο-μονοπωλεί-το-εν-27258

The_life_goddessΤο πιο ιδανικό σημείο φαίνεται πως διάλεξαν οι Θεσσαλονικείς Νίκος και Γιώργος Νυφούδης, μαζί με τον φίλο και συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη για να κάνουν το σχέδιό τους πραγματικότητα: να προσφέρουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στους ανθρώπους του Λονδίνου.

«Όσοι έχουν περάσει τα φοιτητικά τους χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία μπορούν να καταλάβουν το μεράκι του να προσφέρουμε καλομαγειρεμένο απλό ελληνικό φαγητό στους ανθρώπους του Λονδίνου» περιγράφει ο Νίκος Νυφούδης, που μαζί με τον αδερφό του Γιώργο ταξιδέψανε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, δοκιμάσανε και τελικά επιλέξανε τα καλύτερα προϊόντα στο είδος τους. Παστέλι από την Ξάνθη, Λάδι από τη Λακωνία, Μαρμελάδες από την Μακεδονία και Αλλαντικά από την Ευρυτανία στην καρδιά του Λονδίνου.

Στο 29 της Store street, λίγα μέτρα από την γνωστή στους περισσότερους επισκέπτες του Λονδίνου στάση του Tottenahm Court Road στην καρδιά της Ακαδημαϊκής Βρετανίας. Το UCL, LSE, το Cellege of Law και το δημιουργικό AAS περιβάλλουν αυτό το κουκλίστικο μικρό παντοπωλείο που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές της ελληνικής γαστριμαργικής δημιουργικότητας.

The_life_goddess1«Φιλοδοξούμε το the life goddess να αποτελέσει ένα παράθυρο ελληνικού πολιτισμού, διατροφικού και όχι μόνο, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν ανοίξει» συμφωνούν. «Είμασταν πολύ τυχεροί διότι από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημά μας δώσανε εικόνα και μορφή οι Beetroot, δημιουργικοί γραφίστες της Θεσσαλονίκης ενώ την διακοσμητική ταυτότητα του χώρου δημιούργησαν οι IDEA interior design art Αργυρώ Βλάχου και Πέτρος Φραγκόπουλος». Τα υλικά που επιλέχτηκαν για τον χώρο είναι το φυσικό ξύλο, το ακατέργαστο μέταλλο και το μαύρο φυσικό πλακάκι αντανακλώντας το μαύρο της Σαντορίνης. Τα δοκάρια και οι ζωγραφισμένοι τοίχοι δίνουν το στίγμα της εταιρικής ταυτότητας που έντονα, αλλά ταυτόχρονα και διακριτικά, αναβλύζει Ελλάδα.

The_life_goddess3Η φιλοσοφία του καταστήματος περιλαμβάνει αυστηρά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, οικοτεχνίες και μικρούς τεχνίτες του είδους, που προσφέρονται πέρα από τα ράφια στο παντοπωλείο και μαγειρεμένα σε διαφορετικές εκδόσεις αλλά πάντα σε μικρές δόσεις. Το μενού τυπώνεται κάθε μέρα το ίδιο πρωί και περιλαμβάνει 2 φαγητά φρεσκομαγειρεμένα, 3 σαλάτες και 1 σούπα. «Όποιος προλάβει πρόλαβε!΄».

Πηγή: krasiagr.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook