Εκτέλεση Έλληνα και ακόμα έξι ομήρων στη Νιγηρία από ισλαμιστές

εκτέλεση-έλληνα-και-ακόμα-έξι-ομήρων-σ-38554

ektelesiΣτην εκτέλεση των επτά ομήρων που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας, προχώρησαν ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στο διαδύκτιο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου.

Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Η Ανσάρου αποτελεί παρακλάδι της επίφοβης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία. Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Associated Press, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 792 ανθρώπων μονάχα εντός του 2012, ενώ κρατά και μία επταμελή γαλλική οικογένεια στο Καμερούν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσης τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

Από την πλευρά τους, οι νιγηριανές Αρχές αναφέρουν στο Associated Press πως δεν έχουν γνώση κάποιας επιχείρησης για τη διάσωση των ομήρων.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook