Εκδήλωση για το λιμάνι της Σούδας

εκδήλωση-για-το-λιμάνι-της-σούδας-4019

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Κάτω τα χέρια από το λιμάνι της Σούδας. Όχι στην εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας,» διοργανώνει στις 31 Οκτωβρίου στις 19:00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σούδας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Χανιά.

Κεντρική ομιλητής θα είναι καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Ελένη Πορτάλιου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Το λιμάνι της Σούδας κινδυνεύει. Η ιδιωτικοποίηση του βρίσκεται προ των πυλών. Η τρόϊκα εσωτερικού (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μετά από υπόδειξη της τρόϊκας εξωτερικού το παρέπεμψε προς εκποίηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μαζί με άλλα 23 λιμάνια της χώρας, τα πιο κερδοφόρα!

Το λιμάνι της Σούδας, βασική Θαλάσσια πύλη εισόδου κι εξόδου του νομού μας και σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας τους τομείς του εμπορίου, των μεταφορών και του τουρισμού, με πολλαπλές και χωροθετημένες χρήσεις (επιβατική, εμπορική, τουριστική, αλιευτική, ναυταθλητική και στρατιωτική) κινδυνεύει στο πλαίσιο του ξεπουλήματος όλου του εθνικού μας πλούτου στους ιδιώτες.
Γιατί ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας σημαίνει:
– Παραπέρα εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας με δεδομένη την ύπαρξη των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων στην περιοχή.
– Απώλεια του βασικού εργαλείου ανάπτυξης του νομού την ώρα που είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα του νομού.
– Ανεξέλεγκτη παρέμβαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη ζωή της πόλης, της Σούδας και των κατοίκων της, καθώς και στο περιβάλλον της περιοχής (ιδιαίτερα Κάτω Σούδα, υδροβιότοπος του ποταμού «Μορώνη».)
Τα σχέδια της τρόϊκας εσωτερικού κι εξωτερικού δεν πρέπει να περάσουν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook