«Εγκληματική ενέργεια και όχι εργατικό ατύχημα» λέει ο Κορναράκης του Εργατικού Κέντρου Χανίων

εγκληματική-ενέργεια-και-όχι-εργατι-26116

odostrotirasΤην τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ζητά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης, ο οποίος σήμερα μίλησε στο «Zarpa.gr» με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στον Ομαλό με θύμα έναν 42χρονο εργάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κορναράκη, «το περιστατικό θα το χαρακτήριζα εγκληματική ενέργεια, καθώς από ότι έμαθα ο άτυχος εργοδηγός δεν είχε δίπλωμα χειριστή, εργαζόταν εκτός ωραρίου και δεν είχαν τηρηθεί τ’ απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Για να χειριστεί κάποιος ένα τέτοιο βαρύ όχημα, θα πρέπει να έχει την ανάλογη προϋπηρεσία  καθώς και το απαιτούμενο δίπλωμα. Απ’ ότι ξέρω, δίπλωμα για τον χειρισμό οδοστρωτήρα στο Νομό Χανίων, έχουν μόνο δυο άτομα.

Ως Εργατικό Κέντρο, περιμένουμε το επίσημο πόρισμα, προκειμένου να διευκρινιστούν τ’ ακριβή αίτια του δυστυχήματος, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο, ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος άφησε ορφανό το 10χρονο παιδί του.»

Ο Δημήτρης Κορναράκης, τόνισε πως, «αρκετές φορές έχουμε τονίσει την έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, ενώ θα πρέπει και οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, να μην θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους. 

Κατανοώ ότι είναι πολλοί εκείνοι που αναζητούν απεγνωσμένα ένα μεροκάματο. Η  ανεργία είναι πολύ μεγάλη, όμως θα πρέπει να βάζουν πρώτα απ’ όλα και πάνω από όλα την ζωή τους.

Στην χώρα μας, είναι πολλά τα εργατικά ατυχήματα, γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία».  Επεσήμανε ο κ. Κορναράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook