Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων

εγκαινιάστηκε-το-νέο-κτίριο-του-ειδικ-61244

eidiko2Παρελθόν αποτελούν οι απαράδεκτες συνθήκες που μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, με την μεταστέγασή του στο πλήρως ανακατασκευασμένο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, το οποίο, μετά τις εργασίες διαρρύθμισης και επισκευής του, παραδόθηκε από τον Δήμο Χανίων στην σχολική κοινότητα και εγκαινιάστηκε σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολου Κλεινάκη.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Ειδικού Γυμνασίου, τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ανέφερε ότι

“με τα εγκαίνια αυτού του Ειδικού Σχολείου, γίνεται πραγματικότητα, ένα αίτημα πολλών ετών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ένα περιβάλλον που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πνεύματος, με εγκαταστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό”.

“Πλέον η εκπαιδευτική διαδικασία και η μάθηση θα λαμβάνει χώρα σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον, σ’ ένα δημιουργικό σχολείο”, τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι “το νέο κτήριο του Ειδικού Γυμνασίου, έρχεται να καλύψει μια διαχρονική εκπαιδευτική ανάγκη του τόπου μας, δίνοντας μόνιμη λύση στο ζήτημα της στέγασης αυτού του ειδικού σχολείου που επί 12 ολόκληρα χρόνια στεγάζονταν σε ακατάλληλους χώρους, παρά τις υποσχέσεις που δίνονταν κατά καιρούς από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση για τη μεταστέγασή του”.

“Η χαρά μας για την ολοκλήρωση και παράδοση αυτού του νέου κτιρίου στο Ειδικό Γυμνάσιο είναι διπλή καθώς όπως γνωρίζετε το εν λόγω έργο αποτέλεσε από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή – και εμένα προσωπικά ως Δήμαρχου – ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο κερδίσαμε”, επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης.

Το νέο σχολείο αποτελείται από δύο πλήρως ανακατασκευασμένα κτίρια συνολικού εμβαδού 475,08 τ.μ. και περιλαμβάνει:

  • 6 αίθουσες διδασκαλίας
  • αίθουσα εργοθεραπείας
  • εργαστήριο Φυσικής & Χημείας
  • γραφείο ψυχολόγου
  • γραφείο κοινωνικής λειτουργού
  • γραφείο καθηγητών
  • γραφείο διευθυντή
  • βιβλιοθήκη
  • 6 τουαλέτες & 1 τουαλέτα AμεΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook