Είναι πολλά τα λεφτά Αντώνη …

είναι-πολλά-τα-λεφτά-αντώνη-8484

Συμφωνία για τη χορήγηση της σούπερ δόσης 44 δισ. ευρώ στις 5 Δεκεμβρίου, θα επιτευχθεί στο σημερινό  Eurogroup, όπως αποκαλύπτει το Reuters. Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση με την υποσημείωση ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, στο Eurogroup της Τρίτης αναμένουν μία πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων ενώ εκτιμούν πως θα συζητηθεί και η μείωση του χρέους και η διετής παράταση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Μετά την πολιτική έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων, οι προτάσεις για τη μείωση του χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διεθνείς πιστωτές με τη σειρά τους θα ελέγξουν στις 28 Νοεμβρίου εάν οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν την τελική τους απόφαση στις 3 Δεκεμβρίου σε νέο Eurogroup ή σε τηλεδιάσκεψη. Κατόπιν, η Ελλάδα και η Κομισιόν θα υπογράψουν έναν αναθεωρημένο μνημόνιο κατανόησης στις 4 Δεκεμβρίου με στόχο τα χρήματα να εκταμιευθούν μία ημέρα αργότερα.

Το σχέδιο που αποκαλύπτει το πρακτορείο, θεωρείται και το πιο πιθανό σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες. Το θέμα αυτό, όπως και οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ο επικείμενος ανασχηματισμός θα τεθούν στο τραπέζι των χωριστών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook