«Εάν η κοινωνία το θέλει….» Ρεσιτάλ αλαζονείας Σκουλάκη που θέλει να… ολοκληρώσει το έργο του | Video

εάν-η-κοινωνία-το-θέλει-ρεσιτάλ-αλα-101064

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επιβεβαίωσε  ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν η δημοτική μου ομάδα το επιθυμεί και θέλω και μπορώ, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο Δήμο. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τους πολίτες και από τη διερεύνηση που έχω κάνει, δείχνουν να με οδηγούν στο να κατέβω και πάλι υποψήφιος. Εξάλλου, ποια δημοτική ομάδα, με ποιο πρόγραμμα και με ποιον επικεφαλής μπορεί να οδηγήσει το Δήμο σε ανάπτυξη; Τουλάχιστον εμείς, αν όχι λύσαμε, δρομολογήσαμε τα θέματα του Δήμου».

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και στην εκπομπή «Νέα Το Πρωί».

Μεταξύ άλλων είπε:

 

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΤΖΑΜΙΧΑΛΗ

«Τζάμπα μάγκες δεν υπάρχουν. Εγώ τον καλώ για μία ακόμη φορά να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος», είπε ο κ. Σκουλάκης.

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, έχει οριστεί άμμισθος σύμβουλος ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ και περιβαλλοντολόγος Μανώλης Λέκκας, προκειμένου να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση των Αγίων Αποστόλων.

Μάλιστα, εντός των επομένων ημερών, ο κ. Λέκκας θα παραδώσει την πρότασή του στο Δήμο Χανίων.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ

Το συγκεκριμένο απασχόλησε έντονα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο, αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου με διασταυρωμένα στοιχεία, ώστε να βρεθεί μία λύση που δε θα δημιουργεί προβλήματα.

«Αν κάποιος κάνει μία αγωγή μπορεί να πάμε για παράλειψη καθήκοντος. Αν προβούμε σε μείωση χρεών μπορεί να φτάσουμε μέχρι και στην έκπτωση αξιώματος. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δέοουσα προσοχή», πρόσθεσε.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης για το συγκεκριμένο θέμα στη συνδερίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως «Είναι ένα πρόγραμμα που στοιχίζει 60.000 ευρώ συνολικά. Ούτε το 5% της αξίας δεν αντισταθμίζεται από τα προϊόντα που θα παραχθούν. Υπάρχει αδυναμία των αρμόδιων υπουργείων να απορροφήσουν σωστά και να διαχειριστούν αυτού του είδους τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αν με αυτά τα λεφτά αγοράζαμε προϊόντα πρώτης ανάγκης θα ζούσαν αυτές οι οικογένειες για πέντε χρόνια”.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για μη σωστή ενημέρωση πριν το δημοτικό συμβούλιο, καθώς το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 ευρώ για δύο χρόνια.

«Θα το δούμε μήπως έχει υπερεκτιμηθεί η δαπάνη. Όσο για την επιλογή της έκτασης έγινε από τη ΜΚΟ «Ξένιος Δίας» και ο Δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή», είπε στην εκπομπή ο κ. Σκουλάκης.

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του Δημάρχου Χανίων στο δημοτικό συμβούλιο για διάθεση ξενοίκιαστων σπιτιών από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να μείνουν εκεί άστεγοι και άποροι.

Ο κ. Σκουλάκης εξήγησε μάλιστα πως το πρόγραμμα του δημοτικού λαχανόκηπου περιελάμβανε δράση για ξενώνα αστέγων, αλλά δε βρέθηκε κτίριο λόγω άγονων διαγωνισμών.

Αναφορικά με το τι κάνει η πολιτεία για το θέμα, ο Δήμαρχος Χανίων ήταν ξεκάθαρος… «Απολύτως τίποτα. Από το 2011 έχουμε ζητήσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ενός ξενώνα, αλλά, δυστυχώς, στη χώρα μας, δεν υπάρχει».

Όσο τέλος για την παραχώρηση χώρου στο ΘΨΠΧ, ο κ. Σκουλάκης ανέφερε πως εφ’ όσον δεν υπάρχει άδεια, δε μπορεί ο Δήμος να το νομιμοποιήσει.

 

Πηγή: neatv

 

 

One thought on “«Εάν η κοινωνία το θέλει….» Ρεσιτάλ αλαζονείας Σκουλάκη που θέλει να… ολοκληρώσει το έργο του | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook