Δύο νέα iPhone παρουσίασε η Apple | Πότε έρχονται στην Ελλάδα

δύο-νέα-iphone-παρουσίασε-η-apple-πότε-έρχονται-93971

ip5Δύο νέα iPhone παρουσίασε την Τρίτη η Apple: Το iPhone 5C και το iPhone 5S. Εξωτερικά δεν υπάρχει καμία διαφορά, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να κρατήσει το ίδιο σώμα από αλουμίνιο που είχε και στο προηγούμενο μοντέλο της σειράς.

  • iPhone 5S

Μία από τις αλλαγές που επιφύλασσε η Apple έχει να κάνει με το χρώμα, καθώς πλέον θα διατίθεται και σε χρυσό.

  • A7: Ο πρώτος 64-bit επεξεργαστής για smartphones

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ο επεξεργαστής της. Ο νέος A7 είναι ο πρώτος επεξεργαστής 64-bit που χρησιμοποιείται σε smartphone. Η Apple υποστηρίζει πως κάνει το iPhone 5S δύο φορές πιο γρήγορο από το iPhone 5. Επιπλέον, υποστηρίζει και OpenGL ES 3.0, μια τεχνολογία που προσφέρει καλύτερα γραφικά στις εφαρμογές.

Η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει και έναν ακόμα επεξεργαστή, τον M7, ο οποίος θα λειτουργεί παράλληλα με τον πρώτο και αναλαμβάνει να εκτελεί όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τους αισθητήρες που περιλαμβάνει το smartphone. Έτσι ανοίγεται ο δρόμος για μια εντελώς νέα γενιά εφαρμογών που έχουν σχέση με την υγεία.

iphone-5s-04

  • Touch ID

Η δεύτερη και πιο σημαντική προσθήκη αφορά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, για τον οποίο τόσα είχαμε ακούσει. Το Touch ID, όπως ονομάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό η Apple, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο iPhone.

Από εδώ και πέρα θα μπορείς να ξεκλειδώνεις τη συσκευή σου απλώς ακουμπώντας το Home button. Με αυτό μπορείς επιπλέον να δίνεις έγκριση για αγορές μέσω του iTunes, χωρίς να χρειάζεται να δίνεις κάθε φορά τον κωδικό σου. Για όποιον δεν θέλει να χρησιμοποιεί το Touch ID, μπορεί να επιλέξει μία από τις μεθόδους ξεκλειδώματος που υπάρχουν και στα παλιότερα iPhones.

Επειδή η εταιρεία γνωρίζει πως ένα iPhone μπορεί να το χειρίζονται περισσότερα από ένα άτομα, μπορείς να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να αναγνωρίζει περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα.

  • Διπλό LED flash στο νέο iPhone 5S

Όπως συνηθίζει κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η Apple προχώρησε σε αναβάθμιση της κάμερας του iPhone. Αυτή τη φορά η κάμερα περιλαμβάνει dual-LED flash, μια αλλαγή που οι κάτοχοι των συσκευών της ζητούσε εδώ και καιρό, διάφραγμα φακού f/2.2 και έναν αισθητήρα που είναι 15% μεγαλύτερος απ’ ό,τι η προηγούμενη γενιά.

Η κάμερα του νέου iPhone χρησιμοποιεί αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας και ένα νέο burst mode, με το οποίο μπορεί να τραβήξει μέχρι και 10 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο. Από αυτές διαλέγει και σου προτείνει ποια αυτό θεωρεί πως είναι η καλύτερη.

Επιπλέον, μπορεί να τραβάει slow-motion βίντεο ανάλυσης 720p στα 128 fps, ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Με λίγα λόγια, μετά τις παραπάνω αλλαγές η κάμερα του iPhone 5S θα μπορεί να απορροφάει περισσότερο φως.


  • Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η Apple υποστηρίζει πως η χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone 5S αρκεί για 10 ώρες ομιλίας σε 3G ή 250 ώρες αναμονής. Αυτό δείχνει πως το νέο smartphone έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας απ’ ότι η προηγούμενη γενιά.

Πόσο θα κοστίζει και πότε θα έρθει;

Στην Αμερική το iPhone 5S θα κοστίζει $649 στην έκδοση των 16 GB, $749 στην έκδοση των 32 GBκαι $849 στην έκδοση των 64 GB. Οι τιμές αφορούν τις συσκευές χωρίς συμβόλαιο.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα τις πρώτες 9 χώρες που θα υποδεχθούν το iPhone 5S στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Apple αναφέρει πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Δεκέμβριο σε ακόμα 100 χώρες, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το πότε και το ποιες είναι αυτές.

  • Πόσο θα κοστίζει και πότε θα έρθει;

Στην Αμερική το iPhone 5S θα κοστίζει $649 στην έκδοση των 16 GB, $749 στην έκδοση των 32 GB και $849 στην έκδοση των 64 GB. Οι τιμές αφορούν τις συσκευές χωρίς συμβόλαιο.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα τις πρώτες 9 χώρες που θα υποδεχθούν το iPhone 5S στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Apple αναφέρει πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Δεκέμβριο σε ακόμα 100 χώρες, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το πότε και το ποιες είναι αυτές.


  • iPhone 5C

Ο Phil Schiller παρουσίασε το iPhone 5C, το φθηνότερο smartphone της εταιρείας που όλοι περιμέναμε. Το πίσω μέρος του αποτελείται από κάποιου είδους πλαστικό και έρχεται σε διάφορα χρώματα.

Η οθόνη του παραμένει η ίδια με το προηγούμενο μοντέλο, με διαγώνιο 4 ιντσών. Περιλαμβάνει τον A6, δηλαδή τον ίδιο επεξεργαστή που φοράει και το iPhone 5. Από την ίδια συσκευή η Apple δανείστηκε καιτην κάμερα που έχει προσθέσει στο iPhone 5C. Στην ουσία, πέρα από μια μικρή αύξηση στη διάρκεια της μπαταρίας, παίρνεις το iPhone 5 σε διαφορετικό σχήμα, υλικό και χρώμα, αλλά με λιγότερα χρήματα.

Το iPhone 5C θα κυκλοφορήσει σε 5 διαφορετικά χρώματα: πράσινο, λευκό, γαλάζιο, ροζ και κίτρινο. Η Apple έχει δημιουργήσει και δύο θήκες που αφήνουν μια μαλακή, λαστιχένια αίσθηση στο χέρι.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας φαίνεται πως η ξεκλείδωτη συσκευή (χωρίς συμβόλαιο) θα κοστίζει $549 στην έκδοση των 16 GB και $649 σε εκείνη των 32 GB. Πρόκειται για μια τιμή που είναι μεγαλύτερη από όλες όσες ακούγαμε τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο για συσκευές με διετές συμβόλαιο η τιμή μπορεί να πέσει και μέχρι τα 99 δολάρια.

iphone-5c-01

 

Πηγή: away

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook