Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα

δραστική-μείωση-του-φόρου-μεταβίβαση-59253

akinitaΕλαφρύνσεις στα ακίνητα με τον φόρο μεταβίβασης να πέφτει στο μισό.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας προαναγγέλλει δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι και μετά με νέα ρύθμιση, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει και το «πράσινο φως» από την τρόικα και θα συνδυασθεί με τις επικείμενες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες ενώ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα, ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι «η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς προσθέτοντας ότι «οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα».

Η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις στο κόστος για την απόκτηση ακινήτων με μείωση στο μισό του φόρου μεταβίβασης και την πλήρη κατάργηση των αμοιβών δικηγόρων στη σύνταξη των συμβολαίων.

Παράλληλα, ο φόρος μεταβίβασης θα μειωθεί στο 4% από 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι 20.000 και στο 5% από 10% για το ποσό πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Έτσι αν κάποιος αγοράσει ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ, θα καταβάλει για φόρο μεταβίβασης 7.300 ευρώ, ενώ με το σημερινό καθεστώς θα πληρώσει 14.600 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook