Διπλά τα…χτυπήματα για την κυβέρνηση | Τρόικα το πρωί και πρόταση μομφής το βράδυ

διπλά-ταχτυπήματα-για-την-κυβέρνηση-107171

samar_stournar_troika_759074539Διπλή θα είναι η δοκιμασία της κυβέρνησης την Κυριακή, καθώς νωρίς το πρωί πραγματοποιείται το νέο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, ενώ το βράδυ θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις.

«Η μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς επίσης και οι παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργούν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το 2014, έστω και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις» δήλωσε στην «Ημερησία».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία με την τρόικα, καθώς στις 21 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2014, ενώ στις 22 Νοεμβρίου συγκαλείται νέο Eurogroup. Αν μέχρι τότε δεν υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο προϋπολογισμός του νέου έτους θα είναι στον αέρα, ενώ το κλίμα στο Eurogroup θα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Στην Ολομέλεια το βράδυ

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, όπου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για να υπερψηφιστεί η πρόταση απαιτούνται 151 ψήφοι. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρούσα» θα δηλώσει η ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» θα δηλώσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, επικεφαλής του φορέα «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν στις ομιλίες τους στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς σε «πηγαδάκι» στους διαδρόμους της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του θα ασκήσει δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για μια ακόμα φορά ότι δεν επιθυμεί την επιτυχία της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών του για το τι θα πει στην ομιλία του με την παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια με αφορμή την ένταση που επικράτησε στο Ραδιομέγαρο.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρωτοφανή πολιτικό κατήφορο, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Πηγή: in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook