Δικαιώθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά … απολύθηκε!

δικαιώθηκε-για-τη-σεξουαλική-παρενόχ-0

sexoualiki parenoxlisiΓια σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας τους κατήγγειλαν τον υπεύθυνό τους δύο εργαζόμενες σε κατάστημα πολυεθνικής εταιρείας. Με συνοπτικές διαδικασίες και οι τρεις έμειναν χωρίς δουλειά καθώς η εταιρεία τους «έδειξε» την … πόρτα.

Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί. Ο υπεύθυνος, ο οποίος πληροφορήθηκε το λόγο της απόλυσης του αφού απομακρύνθηκε από το χώρο εργασίας του, προσέφυγε τελικώς στην Δικαιοσύνη, μηνύοντας τις δύο καταγγέλλουσες για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ένοχες τις δύο πρώην συναδέλφους του, με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Με τη δικαστική του δικαίωση, ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού, ζητά την επαναπρόσληψη του στην εταιρεία, βασιζόμενος, όπως λέει, στις προφορικές διαβεβαιώσεις των ανωτέρων του ότι εφόσον αποδειχθεί η αθωότητα του, θα επαναπροσληφθεί.

Οι καταγγελίες

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια οπότε και οι δύο εργαζόμενες αποφάσισαν να καταγγείλουν στον διευθυντή τους τον υπεύθυνο για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Μάλιστα προχώρησαν και σε επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ηρακλείου.

Οι δύο εργαζόμενες κατήγγειλαν ότι σε διαφορετικούς χρόνους (επτά μήνες πριν τις καταγγελίες) ο υπεύθυνος τις προσέγγισε στον χώρο εργασίας και τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Περιγράφουν ότι προσπάθησε να τις φιλήσει με τη βία ενώ ήταν ιδιαίτερα φορτικός απέναντι τους. Υποστηρίζουν ότι επειδή δεν ενέδωσαν στις ορέξεις του, άρχισε να τις προσβάλλει ακόμα και μπροστά σε πελάτες, να τους χρεώνει λάθη και παραλείψεις άλλων συναδέλφων ή δικά του, να τους συμπεριφέρεται απαράδεκτα και να τις επιπλήττει διαρκώς.

Έτσι αποφάσισαν να παραπονεθούν για τα όσα συνέβαιναν στους προϊσταμένους τους, οι οποίοι έδειξαν να τις κατανοούν, όπως αναφέρεται.

Παρά ταύτα, οι δύο εργαζόμενες βρέθηκαν στο δρόμο ενώ το ίδιο συνέβη και με τον υπεύθυνο, ο οποίος απολύθηκε χωρίς να ενημερωθεί για τους λόγους απομάκρυνσης του, τους οποίους πληροφορήθηκε στην πορεία και μετά από έντονες διαμαρτυρίες προς την διεύθυνση. Όπως καταγγέλλει από την πλευρά του, ενημερώθηκε για τα όσα τον κατηγορούσαν όταν πια πήρε αντίγραφα με εισαγγελική παραγγελία.

Ο ίδιος αρνείται ότι είχε παρενοχλήσει τις δύο συναδέλφους του και αποδίδει τα όσα του καταλογίζουν στην επιδίωξη τους να αντικατασταθεί επειδή ήταν ιδιαίτερα αυστηρός και απαιτητικός στην εργασία του.

 

Πηγή : cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook