Διαφωνεί ο Βουλγαράκης με την θέση της Περιφέρειας Κρήτης για τον ΟΑΚ

διαφωνεί-ο-βουλγαράκης-με-την-θέση-της-20993

voulgarakis apostolisΕνώ αύριο είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Βουλή, η τροπολογία για την ίδρυση του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού Κρήτης, κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς διαφωνούν η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων του νησιού.

Ωστόσο, διαφορετική άποψη για το θέμα έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος υποστηρίζει πως, «η Περιφέρεια δεν μπορεί να είναι αντίθετη με την δημιουργία ενός ευέλικτου Οργάνου που προωθεί την ανάπτυξη της Κρήτης.

Το Νομοσχέδιο, θέλει επεξεργασία και η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να μελετήσει άρθρο προς άρθρο την τροπολογία και να προτείνει στον Υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις, ούτως ώστε να αιτιολογήσει που διαφοροποιείται με την πρόταση του έγινε.

Το λέω αυτό γιατί η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη όλης της Κρήτης».

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης, τονίζει πως,«οι Νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα πρέπει να επεξεργαστούν μαζί με την πολιτική ηγεσία, ποια σημεία του Νόμου, θέλει να τροποποιηθούν, έτσι ώστε να έχει λόγο και ρόλο η Περιφέρεια και την ίδια ώρα να μπορεί το κράτος να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του τόπου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook