Διαμάντια, αστακοί και… πιτόγυρα στο γάμο της κόρης του πλουσιότερου Έλληνα

διαμάντια-αστακοί-και-πιτόγυρα-στο-γ-93532

foto9Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2013, με περιουσία που αγγίζει τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Forbes, ο Φιλάρετος Καλτσίδης. Ο όμιλός του, Eurocement Group, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσική Ομοσπονδία, με παραγωγική δυνατότητα 38 εκατομμύρια τόνους.

foto17Το όνομά του έγινε γνωστό στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, όταν ακούστηκε ότι θα εμπλακεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Πριν από λίγες ημέρες, το όνομά του έγινε και πάλι είδηση στις κοσμικές στήλες των εγχώριων lifestyle μέσων, εξαιτίας του γάμου της κόρης του, Αλίνας, με Ελβετό επιχειρηματία.

Ο γάμος έγινε στην έπαυλη της οικογένειας, την οποία αγόρασε πριν από λίγα χρόνια ο κ. Καλτσίδης, έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Κορώνη Μεσσηνίας. Στο γάμο αυτό ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας ξεπέρασε κάθε όριο χλιδής…

FOTO1Σε ένα ξέφρενο πανηγύρι με ποντιακή μουσική, σπάσιμο πιάτων, κρυστάλλινα ποτήρια, πανάκριβη σαμπάνια, αλλά και πίτα γύρο, το γλέντι στην Κορώνη επιβεβαίωσε ότι το «δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω» ακούγεται σαν λογική συνέπεια του «δεν ξέρω τι έχω» για τους Ρώσους ολιγάρχες.

Η νύφη, φορώντας ένα αιθέριο δαντελένιο φόρεμα, ποζάρει μπροστά σε ένα σακί όσπρια και τεράστιες πλεξούδες βαρυφορτωμένες με σκόρδα.

foto3Ο γαμπρός επιδεικνύει περήφανος το μπανταρισμένο του πόδι, λαβωμένος κατά λάθος πάνω στην έκσταση του ξεφαντώματος, σπάζοντας στοίβες πιάτων στην πίστα του χορού.

Οι βασιλικοί πολυέλαιοι που φώτιζαν τη γαμήλια δεξίωση στη βεράντα του εξοχικού παλατιού στο Βασιλίτσι της Κορώνης αιωρούνται πάνω από φίνες πορσελάνες, κρύσταλλα και πανάκριβα ασημικά.

foto4Όμως, αυτή η τόσο αριστοκρατική «art de la table» χρησιμοποιήθηκε για να καταναλωθούν, εκτός της πιο εκλεκτής σαμπάνιας και του μισού τόνου αστακών, αναρίθμητα πιτόγυρα και μάλιστα κομπλέ, με κρεμμύδι και τζατζίκι. Η θέα, φυσικά, ήταν καθηλωτική: από τη μία, εκεί όπου το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού γίνεται ένα, δέσποζε η μήκους 73,5 μέτρων θαλαμηγός «Sapphire» που είχε αγκυροβολήσει αρόδο, από την άλλη… λιαζόταν μια συστοιχία χταποδιών, η οποία θα κατέληγε συντόμως στη θράκα προς τέρψιν των προσκεκλημένων.

foto5Αυτό το υπέρλαμπρο γαμήλιο πανηγύρι περιείχε περισσότερα από τα πάντα, καθώς στο πρόγραμμα του γλεντιού περιλαμβανόταν ένας πολιτικός γάμος που τελέστηκε δύο φορές, τηλεφωνήματα του οικοδεσπότη στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, περιπολίες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή εμπρός από τη βίλα Καλτσίδη, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που φρόντισαν να κατασβέσουν εγκαίρως πυρκαγιά που απείλησε την περιοχή, μια στρατιά σωματοφυλάκων, λουκούλειο φαγοπότι και ποντιακό γλέντι, μέσα σε ατελείωτη, αλόγιστη πολυτέλεια.

foto6Σε ένα σκηνικό που θύμιζε ένα αλλοπρόσαλλο μείγμα χλιδο-επαρχιώτικου ροκοκό με ανεξέλεγκτες δόσεις από ανάκτορο γαλαζοαίματων, λαϊκό νυχτερινό κέντρο, συνοικιακή ψησταριά και ψαροταβέρνα σε παραθαλάσσιο χωριό, η Αλίνα Καλτσίδη αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τον 31χρονο πλέιμποϊ της καρδιάς της, τον πολωνικής καταγωγής Ελβετό επιχειρηματία Πατρίκ Ποπράφσκι.

Πάντα ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ότι αφορά σε ζητήματα ασφαλείας, ο Ελληνορώσος δισεκατομμυριούχος έχει φροντίσει να εγκαταστήσει στην έπαυλή του μια πολυάνθρωπη φρουρά αποτελούμενη από άρτια εκπαιδευμένους Ρώσους και Ελληνες άντρες.

foto7Την ημέρα του γάμου της Αλίνας και του Πάτρικ, οποιοσδήποτε έτυχε να περνά έξω από τη βίλα ένιωθε δεκάδες μάτια να τον παρακολουθούν. Επίσης, ο κ. Φιλάρετος Καλτσίδης είχε ζητήσει από τις λιμενικές αρχές της περιοχής να υπάρξει επιπλέον περιφρούρηση, με θαλάσσιες περιπολίες στον κόλπο όπου ήταν αγκυροβολημένη η θαλαμηγός του.

Όμως, εκείνο που ανησύχησε ιδιαίτερα τον κ. Καλτσίδη ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ημέρας του γάμου που σε συνδυασμό με το δυνατό αέρα εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή. Ένα θεόρατο σύννεφο πυκνού καπνού κάλυψε τον ουρανό πάνω από τη βίλα, ενώ ήταν φανερό ότι τα διαθέσιμα πυροσβεστικά μέσα δεν ήταν αρκετά για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

foto8Παρόλ’ αυτά, ως εκ θαύματος, λίγη ώρα αργότερα και ενώ η πυρκαγιά κατευθυνόταν προς το Βασιλίτσι, το χωριό όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του κ. Φιλάρετου Καλτσίδη, εμφανίστηκαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, καθώς και πεζοπόρες δυνάμεις που κατέφτασαν από την Καλαμάτα και την Αθήνα. Κάτοικοι της περιοχής σχολίαζαν με ανάμικτα συναισθήματα ότι «ας είναι καλά ο Ρώσος. Αυτός πήρε τηλέφωνο τον Σαμαρά και ήρθαν τα πυροσβεστικά, αλλιώς θα γινόμασταν η νέα Ζαχάρω».

foto10Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο κ. Φιλάρετος Καλτσίδης διατηρεί άριστες σχέσεις, τόσο με τον κ. Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο οποίος, μάλιστα, το περασμένο Πάσχα είχε χοροστατήσει στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου που βρίσκεται μέσα στο χώρο της έπαυλης.

Ποντιακά και σπασμένα πιάτα

Ο εορτασμός για το γάμο της Αλίνας Καλτσίδη και του Πάτρικ Ποπράφσκι, το «γάμο της χρονιάς» για τη Μεσσηνία όπως χαρακτηρίστηκε το γεγονός από τοπικά και μη ΜΜΕ, διάρκεσε δύο ολόκληρα 24ωρα.

foto11Η κορύφωση ήρθε το βράδυ της επόμενης μέρας του γάμου όταν η νύχτα στην Κορώνη έγινε μέρα από τα χιλιάδες βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν από το θεόρατο σκάφος του Φιλάρετου Καλτσίδη.. Το πρόγραμμα προέβλεπε παραδοσιακούς χορούς από μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Μεσσηνίας και του Πόντου.

Ειδικά για την περίσταση, είχε κληθεί στην Κορώνη ένας από τους πιο γνωστούς Πόντιους τραγουδιστές, ο οποίος ανέλαβε να ξεσηκώσει τους καλεσμένους κατά τον πιο αυθεντικό τρόπο. Στη συνέχεια, τη διατήρηση του κεφιού σε πολύ υψηλά επίπεδα ανέλαβε ένας DJ, ο οποίος έκανε πρόγραμμα με λαϊκά σουξέ Καζαντζίδη, Διονυσίου, Μπιθικώτση, Βοσκόπουλου, Κόκοτα κ.λπ.

foto12Η Αλίνα και ο Πατρίκ έσυραν πρώτοι το χορό, εκτοξεύοντας γαρύφαλλα στους φίλους τους τριγύρω, ενώ σε λίγο εμφανίστηκαν επί σκηνής οι στίβες με τα πιάτα.

foto13Παρόλο που αποτέλεσε παράπλευρη απώλεια του πιατοπολέμου, ο Πατρίκ Ποπράφσκι, δεν άφηνε λεπτό από δίπλα του την αγαπημένη του Αλίνα, ενώ κρατώντας ένα μπαστούνι σκαλισμένο στο χέρι και διακοσμημένο με κρύσταλλα Σβαρόφσκι έδινε το ρυθμό στη θραύση των πιάτων.

foto15

foto16

Πηγή: protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook