«Διάλογο» κι όχι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ θέλει ο Κορκίδης και «κρεμάει» τη ΓΣΕΒΕΕ

διάλογο-κι-όχι-κινητοποιήσεις-στη-δ-18892

Ο Κορκίδης της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) κάνει, για ακόμα φορά πλάτη στην Κυβέρνηση, κοροϊδεύοντας τους εμπόρους. Ακολουθεί την ίδια τακτική, πολιτικών σκοπιμοτήτων που ακολουθούν και διάφορα φιλαράκια του στα Χανιά.

korkidis 1

Έτσι, επιλέγει «συναντήσεις με θεσμικούς φορείς» σε κλειστές αίθουσες αντί για ανοιχτή διεκδίκηση και αγώνα και αποφασίζει να αφήσει τον  εμπορικό κόσμο έξω από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) «κρεμώντας» ουσιαστικά τη ΓΣΕΒΕΕ που έχει εξαγγείλει και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη στις 7 του Σεπτέμβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, όπως συζητιόταν πολύ έντονα, αποφάσισε το προεδρείο, δήθεν ώστε «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να είναι συνδικαλιστικά ήσυχη και επιχειρηματικά εκκωφαντική».

Αντ’ αυτού, η συνομοσπονδία θα προγραμματίσει τις ημέρες της έκθεσης όπως λέει συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης και της Μακεδονίας, για την από κοινού κατάρτιση του τοπικού αναπτυξιακού χάρτη λειτουργίας της αγοράς, ώστε η ΔΕΘ να διατηρήσει τον οικονομικό της χαρακτήρα ενώ θα προβάλλει και τα βασικά θέματα που απασχολούν το εμπόριο.

Αντίδραση ΓΣΕΒΕΕ

«Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρούσε και θεωρεί ότι ο διάλογος και η συνεννόηση της εκάστοτε Κυβέρνησης με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.  Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση τον διάλογο τον διεξάγει επιλεκτικά και μόνο με όσους ακούνε και συμφωνούν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει καλέσει τους παραγωγικούς φορείς στην καθιερωμένη συνάντηση εν όψει ΔΕΘ», επεσήμανε με ανοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

«Ίσως κάποιοι να θεωρούν ακραία την αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ. Θα είναι ασφαλώς εκείνοι που ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της και ότι δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για μισόλογα και διακριτικούς υπαινιγμούς», σχολίασε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook