Δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΕΓΕΣ από τα Χανιά: «Αν δεν παράγεις, δεν έχει επιδότηση από το 2015»

δηλώσεις-προέδρου-πασεγεσ-από-τα-χανι-101406

phpThumb_generated_thumbnailΑπό το 2015 με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα μειωθούν τα χρήματα για επιδοτήσεις στους αγρότες από 2.200.000.000 στο 1.900.000.000 για τους 700.000 δικαιούχους στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός θα μείνουν όσοι πόνταραν σε επιδότηση χωρίς παραγωγή λόγω των ιστορικών δικαιωμάτων καθώς θα υπολογίζεται η έκταση σε σχέση με την παραγωγή και όχι πόσα είναι τα ελαιόδεντρα του κάθε αγρότη. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε το πρωί στο ΜΑΙΧ με θέμα “Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020”

Στη νέα ΚΑΠ προβλέπεται ισόρροπη κατανομή των ενισχύσεων, πρασίνισμα των εκτάσεων κατά 30%, ενώ ένα ποσοστό του 2% θα δίνεται για την ενίσχυση των νέων αγροτών.

Σε ότι αφορά στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ο Τζανέτος Καραμίχος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ανόητο μέτρο.

Σε ότι αφορά την αναμενόμενη φετινή χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου λόγω κακής καρποφορίας την άνοιξη εξαιτίας του καιρού και το αν οι αγρότες θα αποζημιωθούν, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ τόνισε ότι τελικά ο ΕΛΓΑ δε λειτουργεί υπέρ των αγροτών αλλά της κυβέρνησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πολύ φοβάμαι ότι τα χρήματα που συγκεντρώνει ο ΕΛΓΑ πάνε στον κορβανά της κυβέρνησης και αυτό είναι προς διερεύνηση, για να λέει ο Στουρνάρας ότι υπάρχει πλεόνασμα αφού πουθενά τα τελευταία τρία χρόνια δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ».

Πηγή: neatv

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook