Δεν πουλάμε, απλώς νοικιάζουμε επ’ αόριστον τα… νησιά μας!

δεν-πουλάμε-απλώς-νοικιάζουμε-επ-αόρ-31456

ΝΙΣΙΑΣε δήθεν αναδίπλωση οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της συμπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) για την δυνατότητα απόκτησης εμπράγματων δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικά νησιά και σε δημόσιες νησίδες, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Την τροπολογία υπέγραφαν οι υπουργοί Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, προχώρησε σε αναδιατύπωση έπειτα από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο, δεν θα παραχωρούνται εμπράγματα δικαιώματα (πώληση) δημόσιων νησίδων, αλλά μόνο ενοχικά δικαιώματα (υποθήκη, μακροχρόνια μίσθωση).

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στις βολές που δέχθηκε ότι με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για την πώληση είτε ιδιωτικών νησιών και νησίδων είτε νησίδων που ανήκουν στο δημόσιο μετά από άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων.

Είναι ενδεικτικά, πάντως, όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε «επαχθώς δεσμευτική την απόκτηση με δικαιοπραξία εμπράγματων δικαιωμάτων, διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο», ζητώντας να απαλειφθούν τα εμπράγματα δικαιώματα.

Αλλά και από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης είπε ότι «σε δημόσια νησιά και εκτάσεις ίσως θα πρέπει να γίνει μια κουβέντα για το κατά πόσον θα πρέπει να αποκτούν εμπράγματα δικαιώματα οι υποψήφιοι αγοραστές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook