Δεν πείθουν οι απαντήσεις του δήμου Χανίων για τον λαχανόκηπο

δεν-πείθουν-οι-απαντήσεις-του-δήμου-χα-74624

lahanokipos1

Για κοινωνική πολιτική του δήμου Χανίων που έχει σειρά λαθών έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περράκης, μιλώντας στον SUPER FM 89.6 αναφορικά  με το θέμα του λαχανόκηπου  που απασχόλησε και το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Περράκης είπε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο χωράφι είχε ελαιόδεντρα τα οποία ξεριζώθηκαν, ενώ τόνισε ότι «φιλοσοφία του προγράμματος είναι οι διάφοροι λαχανόκηποι να δημιουργηθούν σε εκγαταλειμένα μη χρησιμοποιούμενα οικόπεδα.» Ο πρώην δήμαρχος Σούδας ανέφερε επίσης ότι στην περίπτωση που το οικόπεδο δεν είναι πέντε καλλιεργήσιμα στρέμματα τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα ο κ. Περράκης είπε για περίφραξη δημοτικού δρόμου έκτασης 420 μέτρων που είναι κυρωμένος με πράξη εφαρμογής.

Απαντήσεις στα όσα έχουν λεχθεί για τον λαχανόκηπο του δήμου Χανίων επιχείρησε να δώσει η αρμόδια αντιδήμαρχος κυρία Χατζηδάκη.

Η κυρία Χατζηδάκη είπε μεταξύ άλλων πως το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε για την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης που αφορά δράσεις του δήμου με κοινωνικό χαρακτήρα.

Πάντως η κυρία Χατζηδάκη δεν απάντησε για τον αν υπάρχει σχέση του δημάρχου Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη με αυτούς που διαχειρίζονται την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ξένιος Ζεύς που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επίσης η κυρία Χατζηδάκη δεν απάντησε για τον αν το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι μεγαλύτερο από πέντε στρέμματα όπως απαιτείται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση του.

 

 

One thought on “Δεν πείθουν οι απαντήσεις του δήμου Χανίων για τον λαχανόκηπο

  1. Παρατηρώ με τρόμο όλη αυτή τη φασαρία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τερατογένεση του δημοτικού λαχανόκηπου στη Σούδα, στα Χανιά της Λεβεντογέννας μας Κρήτης!

    Καταπατήσεις μονοπατιών, μισερές δουλειές, στριμωξίδι, λες και δεν υπάρχουν χωράφια ακαλλιέργητα παντού! Ούτε σκέψη!

    Λες και δε θα μπορούσε κάποιος, μέσα σε επτά παλιούς, από την εποχή του Καλλικράτη, δήμους, να βρει εγκαταλειμμένα χωράφια και να τα νοικιάσει ή να προτείνει συνεργασία στους αστούς ιδιοκτήτες τους. Ούτε σκέψη!

    Λες και δε θα μπορούσαν να επιλεχθούν και να αναστηλωθούν τα εγκαταλειμμένα χωριά, τα αφημένα με τους λιγοστούς παπούληδες, με μεικτά σχήματα αναστήλωσης και εκμετάλλευσης. Έτοιμα κελύφη εναλλακτικού τουρισμού. Ούτε σκέψη!

    Λες και δε θα μπορούσε να εκπονηθεί ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης της ντόπιας παραγωγής, αντί για να αγοράζουμε σκόρδα από την Κίνα και να σαπίζουν τα πορτοκάλια αμάζευτα. Με την κοροϊδία δεν πάει άλλο, να εισπράττουμε δηλαδή, χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα των κουτόφραγκων, για να τα κάνουμε τρύπες στο νερό!

    Ούτε σκέψη!

    Ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας, ούτε η δραχμή ούτε το ευρώ, θα μας σώσουν από μόνα τους, αν δεν γυρίσουν οι εργάτες, ντόπιοι και ξένοι, να σκάψουν τα έρημα χωράφια, να αναστηλώσουν τους γκρεμισμένους δέτες.

    Και καλά ρε φίλε, εσύ που είσαι άνεργος φυσικομαθηματικός και δεν πρόκειται να διοριστείς ποτέ σου σε σχολείο, μην πας να σκάψεις, αν πονάει η μέση σου ειδικά. Μέσα στην κρίση, αν πουλιούνται ντόπια σκόρδα αντί για κινέζικα, κάτι θα περισσεύψει, Α.Ε.Π. το λένε, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, κάτι άλλο θα βρεις να κάνεις, σου λένε οι θεωρητικοί οικονομολόγοι.

    Αλλά με εξοργίζει όταν βλέπω τους Ολετήρες, να αφήνουν στα νύχια των δουλεμπόρων όλους αυτούς τους άμοιρους που περνάνε από τα σύνορά μας για ένα μεροκάματο -μικρό μεροκάματο, που θα μπορούσαμε να τους το πληρώσουμε για να το κάνουν… Χωρίς Μανωλάδες και με το ΙΚΑ πληρωμένο… Ούτε σκέψη!

    Ζόφος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook