Ανακοινώσεων συνέχεια …

ανακοινώσεων-συνέχεια-5762

Σάλο και αναταράξεις προκαλεί ο διεθνής διασυρμός της χώρας μετά την καταγγελία που έκανε 29χρονος Νεοζηλανδός, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στην New Zealand Herald υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απαγωγής, κακοποίησης, ακόμη και ληστείας από ενστόλους στα Χανιά.

Η καταγγελία του έκανε το γύρο του κόσμου με άκρως δυσφημιστικά σχόλια για τη χώρα και τις αρχές ασφαλείας, κινητοποιώντας το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το Ν. Δένδια να ζητά εσπευσμένα εξηγήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την ηγεσία της Αστυνομίας στην Κρήτη. Όπως διευκρίνισαν ωστόσο άμεσα, τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ο 29χρονος δεν απασχόλησε ποτέ την αστυνομία και ήταν πρόσωπο άγνωστο στις υπηρεσίες του νησιού.

Ωστόσο η έρευνα δεν σταμάτησε εκεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο 29χρονος είχε προσαχθεί από τις λιμενικές αρχές των Χανίων στις 21 Οκτωβρίου, χρονικό διάστημα το οποίο περιγράφει η καταγγελία του 29χρονου Joel Stirling. Το ιστορικό της προσαγωγής αναφέρει ότι ο νεαρός, σε κατάσταση μέθης, φωνασκούσε σε μπαρ στο χώρο του λιμανιού και μετά από διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη προσήχθη από λιμενικούς. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο 29χρονος Νεοζηλανδός παρέμεινε στο χώρο κράτησης το λιμεναρχείου για περίπου 3 ώρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος. Από το σημείο αυτό ξεκινά η κατεπείγουσα έρευνα που έχει ζητήσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να διασταυρωθούν οι βαρύτατες κατηγορίες που διατυπώνει ο 29χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Joel Stirling ισχυρίζεται πως όλα ξεκίνησαν ενώ έκανε διακοπές με δύο φίλους του και γνωρίστηκε με ένα ντόπιο, σε εστιατόριο της πόλης των Χανίων. Καταγγέλλει ότι ήρθε αντιμέτωπος με δύο ένστολους, οι οποίοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι. Συνεχίζει λέγοντας πως στο τμήμα τον κλότσησαν στο έδαφος, τον έδειραν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια. «Γρήγορα εξελίχθηκε σε μία πολύ σοβαρή κατάσταση», αναφέρει στις δηλώσεις του. «Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια «κανείς δε θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός». Δε μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει».

Όπως ισχυρίζεται ο 29χρονος βρέθηκε μόνος σε ένα μικροσκοπικό κελί και κατάφερε με το κινητό του τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές Αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.

To δημοσίευμα καταλήγει με τον 29χρονο να προτρέπει τους συμπατριώτες του να είναι πολύ προσεκτικοί αν επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν θα πατήσει το πόδι του στη Κρήτη ποτέ ξανά».

Απάντηση στα όσα καταγγέλλει ο 29 χρονος Νεοζηλανδός, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New Zealand Herald’’ (αναδημοσιεύεται σε ξένα και εγχώρια ηλεκτρονικά Μέσα), που αφορά καταγγελία 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Νέας Ζηλανδίας, για αξιόποινες πράξεις σε βάρος του από αστυνομικούς στα Χανιά της Κρήτης, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψαν τα ακόλουθα :

· καμία Αστυνομική Υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει επιληφθεί περιστατικού ή συμβάντος που να σχετίζεται με τον καταγγέλλοντα,

· αλλοδαπός, με τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα, προσήχθη την 21 Οκτωβρίου 2012 στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Απάντηση αναφορικά με περιστατικό ξυλοδαρμού που υπέστη 29χρονος Νεοζηλανδός και για τον οποίο καταγγέλλονται από τον παθόντα αστυνομικές αρχές των Χανίων

Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Απάντηση σε δημοσίευμα

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New Zealand Herald» (αναδημοσιεύεται σε ξένα και εγχώρια ηλεκτρονικά μέσα) αφενός και σχετικής από 06-11-2012 ανακοίνωσης του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. αφετέρου, που αφορά καταγγελία 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Νέας Ζηλανδίας, για αξιόποινες πράξεις σε βάρος του από αστυνομικούς στα Χανιά της Κρήτης, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψαν τα ακόλουθα:

Πρώτες πρωινές ώρες (02:10) της 21-10-2012, η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε από ιδιοκτήτη καταστήματος που βρίσκεται στον ενετικό λιμένα Χανίων, για περιστατικό παρενόχλησης θαμώνων από αλλοδαπό υπήκοο Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, τα οποία παρέλαβαν τον ανωτέρω και τον οδήγησαν στο λιμενικό κατάστημα. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για ταυτοποίηση στοιχείων, ο ανωτέρω αρνήθηκε την επίδειξη σχετικών εγγράφων, γνωρίζοντας μόνο ότι είναι υπήκοος Νέας Ζηλανδίας. Κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας που υπεβλήθη βρέθηκαν ένα πορτοφόλι με 130 ευρώ, διαφημιστικές κάρτες καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επειδή από την ανωτέρω έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για τη ταυτότητα του και καθόσον δήλωνε υπήκοος Νέας Ζηλανδίας, η Λιμενική Αρχή Χανίων επικοινώνησε άμεσα με το Πρόξενο Νέας Ζηλανδίας τον οποίο ενημέρωσε για το συμβάν και στη συνέχεια ακολούθησε κατ΄ιδίαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προαναφερόμενου αλλοδαπού και του πρόξενου, προκειμένου πειστεί αυτός να γνωρίσει τα στοιχεία του και τη διεύθυνση διαμονής του στα στελέχη του Λιμεναρχείου Χανίων. Ο εν λόγω αλλοδαπός δεν επείσθη και ούτε επίσης αναγνώρισε ως πρόξενο της χώρας του στην Ελλάδα τον κ. Κουτσιλίνη.

Εν συνεχεία προσήλθαν στο Κ. Λ/Χ Χανίων ο συνιδιοκτήτης και ένας σερβιτόρος του καταστήματος όπου έλαβε χώρα το συμβάν και κατέθεσαν ενόρκως για αυτό και παράλληλα συντάχθηκε έκθεση προστατευτικής φύλαξης. Ο συνιδιοκτήτης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του αλλοδαπού. Ενημερώθηκε εκ νέου ο πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας για τα αναφερόμενα και δήλωσε ότι αν ήταν δυνατόν και εφόσον δεν υπήρχε έγκληση κατά του αλλοδαπού να αφεθεί ελεύθερος μόλις συνερχόταν από την επήρεια του αλκοόλ.

Πράγματι περί ώρα 04:20 και αφού είχε παρέλθει η επήρεια του αλκοόλ απεχώρησε από τη Λιμενική Αρχή αφού του παραδόθηκαν όλα τα προσωπικά του είδη και τα χρήματα.»

2 thoughts on “Ανακοινώσεων συνέχεια …

  1. Τι λέει ρε ο κάθε άσχετος. Ήμουν παρών. Ο μίστερ ήταν ταπί τση μεθιάς, έβριζε, φώναζε και ενοχλούσε τους πάντες στο μαγαζί. Καλεσαν τους Λιμενικούς και όταν τους είδε τους έβριζε και πέταξε ένα σκαμπό στους ανθρώπους. Την μπουνιά την έφαγε από πελάτη εκείνη την ώρα.
    Ωραίος τουρίστας ρε, δεν θέλουμε να ξαναέρθει. Ρόμπα… Τσίμπα ένα ζαρπάκι…

  2. @ «piou»

    Α, ώστε ήσουν και μπροστά..
    Σε μία ανάκριση (ή ΕΔΕ, αν βρίσκεσαι στη δούλεψη του _φ α ν τ α σ τ ι κ ο ύ_ μας Κράτους), θα μπορέσεις να μας δείξεις και ποιος -ή ποιοι- τον πότισαν «μπόμπες»..?

    Εν πάσει περιπτώσει, ψήνεσαι να σε προσλάβουμε στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», να κάνεις face-control, να μας βοηθάς να διώχνουμε τους «ρόμπες»? Ή μήπως να τους ρίχνουμε σε κρεματόριο κατευθείαν, ν’απαλλάσσονται και οι χώρες, των οποίων τον κώκο θέλουμε να γλείφουμε, ως προτεκτοράτο που είμαστε…

    Σοβαρέψου, και μην παριστάνεις το Θεό, κι εσύ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook