Δεν «γλυτώνει» ούτε το Τατόϊ

δεν-γλυτώνει-ούτε-το-τατόϊ-4283

Από ακρόαση θα περάσει σήμερα το απόγευμα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2012-2016.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ενώ τοποθέτηση αναμένεται και από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Το τετραετές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2016 συγκαταλέγονται και 40 νέα ακίνητα-«φιλέτα», μεταξύ των οποίων και το Τατόι.

Στους διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν πρόκειται να προστεθούν η προκήρυξη για την Εγνατία Οδό (Δεκέμβριος του 2012), ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) καθώς παραχωρούνται στο Ταμείο τα δικαιώματα ψήφου του Δημοσίου προκειμένου να πωληθεί.

Επιταχύνονται επίσης οι διαδικασίες πώλησης για ΛΑΡΚΟ, περιφερειακά αεροδρόμια και ΕΛΤΑ, που προστίθενται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του 2013.

Ταυτόχρονα επισπεύδεται η προκήρυξη διαγωνισμών για τα 10 περιφερειακά λιμάνια (Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας).

Παράλληλα, όπως περιγράφεται και στο νέο Μνημόνιο, θα προωθηθεί η διαδικασία πώλησης τμήματος από τις ψηφιακές συχνότητες, πάντα μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook