«Δεν έχω γάλα, του δίνω νερό με ζάχαρη»

δεν-έχω-γάλα-του-δίνω-νερό-με-ζάχαρη-112832

desperateΜητέρες που ζητούν λίγο γάλα για το παιδί τους, άστεγοι που αναζητούν ένα «κεραμίδι», έστω και προσωρινό, παιδιά που χρειάζονται εμβόλια. Αυτή είναι η κατάσταση που αποτυπώνεται στα Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου σε όλη την Ελλάδα.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ξεκίνησαν τη δράση τους το 1990 για την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και όχι μόνο, βοήθειας, σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και οι περισσότεροι εκ των οποίων, πριν δύο δεκαετίες, προέρχονταν από άλλες χώρες.

Η κατάσταση άλλαξε και πλέον οι περισσότεροι που καταφεύγουν στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, ανά τις πόλεις της Ελλάδας είναι Έλληνες. Μητέρες, οικογενειάρχες, άνθρωποι που μέχρι πρότινος, ήταν οικονομικά αυτάρκεις, αλλά είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται ξαφνικά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, στην Πάτρα, το τελευταίο εξάμηνο, περισσότεροι από 1726 ήταν οι λήπτες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ πάνω από 1458 ήταν τα αιτήματα πολιτών που απευθύνθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Ανοικτού Πολυιατρείου της πόλης.

Κι όλα αυτά γιατί αυξάνεται ο αριθμός των κατοίκων της Πάτρας, που είναι αποκλεισμένοι απο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πηγαίνουν στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου ζητώντας να εξεταστούν, να λάβουν την φαρμακευτική τους αγωγή ή να λάβουν υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης.

Οι υπεύθυνοι του ιατρείου αλλά και οι εθελοντές, γιατροί και υποστηρικτικό προσωπικό, έχουν έρθει αντιμέτωποι με συγκλονιστικές περιπτώσεις, κατοίκων της Πάτρας, που ήρθαν σε μεγάλη ανάγκη.

«Δεν έχω γάλα και του δίνω νερό με ζάχαρη», τους είπε μια μητέρα. Πρόσφατα 55χρονος που έχει μείνει άνεργος και άστεγος, ζήτησε βοήθεια προκειμένου να βρεθεί κάποια δομή να τον φιλοξενήσει.

«Έρχονται πλέον άνθρωποι που είχαν δουλειά, που είναι πτυχιούχοι και πλέον δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουμε πλέον και αρκετούς άστεγους κι ας μην είναι εμφανές πάντα» δηλώνουν οι υπεύθυνοι.

Πηγή: thebest.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook