Δείτε καρέ-καρέ την άσκηση «Πυρπολητής» | Εντυπωσιακές φωτογραφίες

δείτε-καρέ-καρέ-την-άσκηση-πυρπολητή-102260

pirpo_21Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικές ασκήσεις να έχουν «αραιώσει» χρονικά και όποτε διεξάγονται να διαρκούν μόνο λίγες ώρες, όμως η στρατιωτική ηγεσία θεωρεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ετοιμοπόλεμες.

pirpo_10Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ο πρωθυπουργός, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών αλλά και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών που παρακολούθησαν την διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής». Η άσκηση έγινε στη νήσο Δοκό, κοντά στην Ύδρα.

pirpo_11Το σενάριο προέβλεπε ανακατάληψη της νήσου με συνδυασμένη επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης. Στις φωτογραφίες βλέπετε τις εξαιρετικά εντυπωσιακές προσπάθειες των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τους επιδέξιους χειρισμούς των πιλότων της αεροπορίας στρατού που έφεραν το ελικόπτερο Σινούκ σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας για να αφήσουν την λέμβο με τους κομάντος.

pirpo_12Στο νησί έπεσε και ομάδα αλεξιπτωτιστών σε μια συντονισμένη προσπάθεια ανακατάληψης και όλα αυτά ενώ την ώρα ακριβώς που διεξαγόταν η κεντρική φάση της άσκησης ξέσπασε ένα μπουρίνι με θυελλώδεις ανέμους και πολύ ισχυρή βροχή.

pirpo_13Τα 180 λεπτά της άσκησης ολοκληρώθηκαν με επιδρομή αντρών από άλλη ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ στη φρεγάτα όπου βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς, η στρατιωτική ηγεσία και οι άλλοι επίσημοι.

pirpo_14Οι βατραχάνθρωποι έφτασαν στη φρεγάτα με φουσκωτό και με σκοινιά αναρριχήθηκαν στη γέφυρα του πλοίου καταλαμβάνοντάς το εικονικά.

pirpo_15Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Αυτή η δύσκολη απαιτητική διακλαδική άσκηση, πετυχημένη άσκηση, δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, μας γεμίζει όλους με περηφάνια».

pirpo_16Για να δείξει εμπράκτως την ευαρέσκειά του για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των συμμετεχόντων στα γυμνάσια ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να χορηγήσει πενθήμερη τιμητική άδεια σε όλους όσοι συμμετείχαν στην άσκηση.

pirpo_17

pirpo_18

pirpo_19

pirpo_20

pirpo_22

pirpo_23

pirpo_24

pirpo_9

pirpo_4

pirpo_2

Πηγή: protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook