«Δίνω ζωή, δώστε μου την γέννα που αξίζω»

δίνω-ζωή-δώστε-μου-την-γέννα-που-αξίζω-47937

Με το σύνθημα «Δίνω ζωή, δώστε μου την γέννα που αξίζω» μια νέα δράση ξεκινάει από την ερχόμενη Κυριακή που αφορά τις νέες μανούλες και τα μωρά τους.

moro
Σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ανάμεσα τους στα Χανιά και το Ρέθυμνο (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα) θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Στα σημεία συνάντησης, μητέρες από το Πανελλαδικό Εθελοντικό Δίκτυο Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό για τις προϋποθέσεις για ένα μαιευτήριο φιλικό προς μητέρα και βρέφος.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Επίσης, θα γίνει καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης με ιστορίες παραβίασης δικαιωμάτων στην γέννα και τον θηλασμό, που θα συλλεχθούν έως και εκείνη την μέρα, και τα συμπεράσματα τους θα ανακοινωθούν στην παγκόσμια εβδομάδα σεβασμού στην γέννα (IWRC) την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδος.

Στα πλαίσια της δράσης, εμείς οι γυναίκες που απαρτίζουμε το δίκτυο ομάδων υποστήριξης (περίπου 5000 γυναίκες) ζητάμε την υποστήριξή σας στο δικαίωμα να μας σέβονται ως ανθρώπους… που φέρνουμε στον κόσμο ανθρώπους και όχι ως πορτοφόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook