Δήμος Χανίων: Στον «αέρα» η λειτουργία των σχολείων λόγω μειωμένης χρηματοδότησης

δήμος-χανίων-στον-αέρα-η-λειτουργία-41260

sxoleio xaniaΜειώνεται τα τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση των Δήμων από το κεντρικό κράτος, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

178.017 Ευρώ είναι τα χρήματα της πρώτης δόσης για το 2013 που έλαβε ο Δήμος για τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου το ποσοστό της μείωσης αγγίζει το 35%.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Σκουλάκης, “με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, τα σχολεία είναι πιθανό να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες για τη λειτουργία τους, με κίνδυνο τη σταδιακή υποβάθμιση των συνθηκών και το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Ωστόσο, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση, ο Δήμος Χανίων, καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίζει, όταν αυτό απαιτείται, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης από ίδιους πόρους τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και των σχολείων του Δήμου,

όπως άλλωστε έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρηματοδότησή τους για την κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο θέρμανσης”.

3 thoughts on “Δήμος Χανίων: Στον «αέρα» η λειτουργία των σχολείων λόγω μειωμένης χρηματοδότησης

  1. Υποβαθμίζουν τα σχολεία και ετοιμάζονται να χτίσουν φυλακές για οικονομικούς «εγκληματίες» που χρωστάνε μικροποσά στην εφορία. Μικροποσά που δεν μπορούν να τα πληρώσουν γιατί απλά δεν έχουν. Μικροποσά που δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί προσπαθούν να βάλουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους.
    Αίσχος στην κυβέρνηση των προσκυνημένων, των κλεφτών, την προδοτών, των διαπλεκόμενων, των μιζαρισμένων, των βολεμένων. Αίσχος και σε εμάς που τους ανεχόμαστε ακόμα.
    Να είμαστε ικανοποιημένοι που ακόμα έχουμε δασκάλους για τα παιδιά μας και δεν τα μαθαίνουμε γράμματα μόνοι μας στο σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Που είναι οι σύλλογοι διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων, οι διορισμένοι-βολεμένοι συνδικαλιστές, όλοι εμείς που έχουμε παιδιά να πάμε να απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Παιδεία θέλουμε χωρίς προβλήματα. Πόσο ακόμα θα μας εξαθλιώσουν πριν αντιδράσουμε δυναμικά;

  2. Ειναι τόσο προφανής η ανικανότητά τους, που καθιστά αδύνατη την Ανάκαμψη, τόσο αυταπόδειχτη η ύπαρξη «κρυφής ατζέντας», που καθιστά νομοτελειακά βέβαιη την περαιτέρω κατρακύλα….

    Και όσο και αν καμώνονται TINA (<– There Is No Alternative), ότι δήθεν "δεν υπάρχει άλλη λύση", μην το μασάτε το αγκίστρι: Η βέλτιστη κατάσταση εντός Καπιταλιστικής Οικονομίας είναι με σοσιαλιστικό μετριασμό του https://sites.google.com/site/evdaemonia/ .. Και όμως από το 1996 και μετά, μας πάνε από την αντίθετη κατεύθυνση, ρεεε..!

    http://artfullyonsaturday.wordpress.com/2013/03/25/ο-συριζα-και-η-σοσιαλδημοκρατια/

  3. να κάτι σχετικό με το σχόλιο του PaulM
    http://news.pathfinder.gr/politics/872442.html

    Μετά από τους «βρωμερούς τσι ξένους», σιγά σιγά θ’ανοίξει τις αγκάλες του προς τους πολίτες, το καθεστώς των κλεφταράδων, των δωσιλόγων, των γερμανολάγνων, των ευρωυποδούλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook