Δήμος Χανίων | «Να ενταχθεί ο Φιρκάς σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα»

δήμος-χανίων-να-ενταχθεί-ο-φιρκάς-σε-46431

firkasΤην  ένταξη της χρηματοδότησης των μελετών  αποκατάστασης του Φρουρίου Φιρκά  σε  χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  ζητάει με επιστολή  που απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο καθώς και στη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Χανίων.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνει ότι » πριν από ένα χρόνο  σε συνεννόηση του Δήμου Χανίων με την 28η ΕΒΑ, το ΤΔΠΕΑΕ και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟ κα. Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη σύνταξη μελετών, που αφορούν στις οχυρώσεις της παλιάς πόλης Χανίων.

Μεταξύ των μελετών που συντάχθηκαν είναι και τρεις μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 Ευρώ, με τις οποίες ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του μνημείου.

Οι μελέτες αφορούν στη νοτιοδυτική πτέρυγα, στο εξωτερικό τείχος και στην αποκατάσταση του Ναυτικού Μουσείου, το οποίο είναι σε κακή κατάσταση.

Η μελέτη εγκρίθηκε με την ΥΠΑΙΘΠΑ/ ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ / 1484 / 2069 / 392 / 22-2-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΤ6Γ-ΝΜ2) απόφαση».

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης σημειώνει πως «επίκεντρο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εκατονταετίας,1η Δεκεμβρίου 2013  από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα είναι η πόλη των Χανίων και ειδικότερα το Φρούριο Φιρκά,που είναι και ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης».

Ο Δήμαρχος,  κοινοποίησε επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής,

«ιδίως το Ναυτικό Μουσείο και ο ετοιμόρροπος πυργίσκος όπου γίνεται η ύψωση της σημαίας) να είναι σε μια ανεκτή κατάσταση την 1η Δεκεμβρίου 1913 και να διεξαχθούν αξιοπρεπώς οι σημαντικές εκδηλώσεις,

παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ) και να ξεκινήσει κατά το δυνατό συντομότερα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook