Δέσμευση καταθέσεων στο εξωτερικό

δέσμευση-καταθέσεων-στο-εξωτερικό-1941

Μέσα στις επόμενες ώρες ο υφυπουργός Οικονομικών αναμένεται να δώσει εντολή για δέσμευση καταθέσεων και ακινήτων στο εξωτερικό ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 54.000 φορολογουμένων.

Εν αναμονή της έγκρισης από τη νομική υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ βρίσκεται ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ.Μαυραγάνης, προκειμένου να δώσει – πιθανότατα σήμερα – εντολή στις φορολογικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε δέσμευση καταθέσεων σε ξένες τράπεζες και ακινήτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η παραπάνω εντολή θα αφορά όσους από τη λίστα των 54.000 φορολογουμένων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό την τετραετία 2009-2012 και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τις φορολογικές τους δηλώσεις,ενώ θα αρνηθούν να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, μετά τον έλεγχο που θα γίνει.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής έλεγχο, προκύπτει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 940 περιπτώσεις αποστολής εμβασμάτων, τα οποία υπερβαίνουν κατά μέσο όρο τα 3 – 3,5 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι που τα έβγαλαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις διασταυρώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook