Γράμμα απόγνωσης: Θα γίνω παράνομη !

γράμμα-απόγνωσης-θα-γίνω-παράνομη-8875

Μια επιστολή – που αποτελεί κραυγή απόγνωσης για τα καταστροφικά μέτρα που οδηγούν πολλά φροντιστήρια ξένων γλωσσών και στο Ηράκλειο – στέλνει προς κάθε αρμόδιο αποδέκτη η Ευαγγελία Μεσσαριτάκη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ζητώντας το αυτονόητο : το δικαίωμα της στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Όπως τονίζει στην επιστολή της, η ίδια στα 19 χρόνια που διατηρεί το φροντιστήριό της υπήρξε συνεπής απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η ίδια εξηγεί πως τα νέα μέτρα οδηγούν την επιχείρηση της στην καταστροφή ξεκαθαρίζοντας θα αναγκαστεί να γίνει παράνομη για να προστέψει την εργασίας της και να εξακολουθεί να στηρίζει την οικογένεια της.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Προς κάθε υπεύθυνο Φορέα, Βουλευτή, υπουργό

Ενημερώθηκα από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Ηρακλείου (PALSO), μέλος του οποίου είμαι για τα καταστροφικά μέτρα που ψηφίσατε πρόσφατα στη βουλή εις βάρος του κλάδου μου, τα οποία θα οδηγήσουν τα ΚΞΓ στον αφανισμό και θα ήθελα να σας στείλω την παρακάτω επιστολή μήπως και επιτέλους να καταλάβετε ποιο είναι το έργο που επιτελούμε, ποιος ο ρόλος μας και στις δυσκολίες και ποιες οι καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο μου, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, αν τα μέτρα σας εφαρμοστούν!

Λέγομαι Μεσσαριτάκη Ευαγγελία του Οδυσσέα και της Γεωργίας, είμαι 39 χρονών και μητέρα 2 ανήλικων παιδιών τα οποία και μεγαλώνω μόνη μου. Είμαι ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1994 (δηλαδή 19 χρόνια) σε κτίριο ιδιοκτησίας των γονέων μου οι οποίοι με φιλοξενούν. Το 1994 δεν χρειαζόταν καν άδεια οικοδομής για να χορηγήσει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την άδεια λειτουργίας. Έκανα τότε όλα όσα προέβλεπε ο νόμος …

Στερήθηκα, δούλεψα και δουλεύω 10 με 12 ώρες ημερησίως, απασχολώ δύο άτομα στην επιχείρηση στα οποία ΔΕΝ έκανα μείωση μισθού, διότι εδώ δεν είναι σκλαβοπάζαρο, αλλά εγώ ξέρω ότι ο εργαζόμενος για να αποδώσει πρέπει και να πληρωθεί, κόβω αποδείξεις σε ΟΛΟΥΣ , δεν κλέβω το δημόσιο, πληρώνω φόρους, εισφορές σε ΙΚΑ & ΟΑΕΕ, Επιμελητήριο, λογιστή, ανανεώνω κάθε χρόνο την άδεια ίδρυσης, πληρώνω επιτηδεύματα , κλεισίματα & ανοίγματα και όπως αλλιώς τα έχετε ονομάσει …

Κρατάω λόγω κρίσης το σχολείο μου με νύχια και με δόντια τα τελευταία χρόνια, διότι οι γονείς των μαθητών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα με αποτέλεσμα να ΜΗΝ εξοφλούν τα δίδακτρα για τα οποία εγώ, πάρα ταύτα κόβω απόδειξη και πληρώνω εφορία…

Το 2007 ανακαίνισα πλήρως το χώρο με επαγγελματικό δάνειο το οποίο οφείλω ακόμη , καταργήσατε το αφορολόγητο και ονομάσατε τα παιδιά μου ΤΕΚΜΗΡΙΟ, με αποτέλεσμα να θέλετε να πληρώσω εφορία τους επόμενους μήνες ένα ποσό που δεν έχω βγάλει τα τελευταία 3 χρόνια …. και που, όπως μάλλον ΔΕΝ καταλαβαίνετε, ΔΕΝ ΕΧΩ να πληρώσω…

Έρχεστε λοιπόν ΤΩΡΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ψηφίζοντας έναν νόμο που αμφιβάλλω αν γνωρίζετε τι ακριβώς λέει , να ΚΛΕΙΣΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΙΑ, να απολύσω 2 άτομα, να μείνω άνεργη με 2 παιδιά !!!

Αποφασίσατε να αναστείλετε όλες τις άδειες, και ζητάτε να βγάλουμε νέες ζητώντας ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ !!!

Αντί να ασχοληθείτε με τη δημόσια εκπαίδευση που τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα, δεν έχουν θέρμανση και ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ να στείλουμε τα παιδιά μας δίχως να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής σχολείου, ασχολείστε με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που στο κάτω – κάτω είναι επιλογή και απόφαση του γονέα που θα στείλει το παιδί του.

Με οδηγείτε στην παρανομία, στη μαύρη αγορά εργασίας, γιατί ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ !!!

Προκαταβολικά σας λέω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου όπως έκανα πάντα άλλωστε, με τη μόνη διαφορά ότι από ‘δω και πέρα θα είμαι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, γιατί ΕΣΕΙΣ το αποφασίσατε, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !!!

Μετά λύπης

Μεσσαριτάκη Ευαγγελία

Πηγή: prismanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook