Για το επίδομα ανεργίας προσφεύγουν στο ΣτΕ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων

για-το-επίδομα-ανεργίας-προσφεύγουν-σ-30970

xenodoxeioΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Νομού Χανίων, με στόχο ν’ ακυρώσουν το πρόσφατο Νόμο που έχει σαν αποτέλεσμα την στέρηση του επιδόματος ανεργίας, σε όσους από τους εργαζόμενους του κλάδου, είχαν λάβει τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια 450 ημερήσια επιδόματα από τον ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι  είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Μανώλη Μπαμιάκη, «μόνο στα Χανιά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, έξι χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ συνολικά σε όλη την Κρήτη το 90% εργάζεται σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμιάκη, «ο αποκλεισμός του επιδόματος  ανεργίας δεν αφορά μόνο τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και άλλα εποχικά επαγγέλματα, όπως τους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία και τους εποχικούς δασοπυροσβέστες.

Με την τακτική που  ακολουθεί το κράτος, μας αναγκάζει να γίνουμε επαίτες, αφού δεν έχουν ούτε για τα καθημερινά μας έξοδα, καθώς ακόμη δεν έχουμε λάβει τα δώρα και τα επιδόματα που δικαιούμαστε από την προηγούμενη τουριστική περίοδο». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook