Για τη τραγωδία στην Ιεράπετρα μιλά ο καπετάνιος του σκάφους που χάθηκε στα κύματα

για-τη-τραγωδία-στην-ιεράπετρα-μιλά-ο-κ-47416

IerapetraΜίλησε για πρώτη φορά για όλους και για όλα – τις δραματικές στιγμές που έζησαν, την τελευταία φορά που είδε το 46χρονο φίλο του, για όσα τους κατηγορούν αλλά και για το πώς σώθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις της παρέας – ο χειριστής του μοιραίου σκάφους που αναποδογύρισε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Ιεράπετρας Σπύρος Καραντινός.

«Δεν αγνοήσαμε τις λιμενικές Αρχές»

«Κανένα λιμενικό δε μας έκανε σήμα και το αγνοήσαμε και δε σταματήσαμε όπως ακούγεται πολύ… Εξάλλου είναι στη διακριτική ευχέρεια του καπετάνιου ή του χειριστή (αν θα αποπλεύσει). Δεν μπορεί να θέσει περιορισμούς το Λιμενικό… Περάσαμε πέντε μέτρα από το Λιμενικό αλλά δεν ήταν κανείς. Ήταν κλειστή η πόρτα.

kapetanios

Και δεύτερον, ο αέρας εκείνη τη στιγμή έπνεε 3-4 Μποφόρ. Όλα τα δελτία καιρού αν γυρίσετε πίσω έλεγαν 3-4 Μποφόρ. Καμία λιμενική Αρχή δε συνέβαλε στη σωτηρία μας, μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτή περιορισμένη. Για κάποιο λόγο μείναμε ακυβέρνητοι αλλά δεν ήταν υπερβολικές οι καιρικές συνθήκες. Έπαθε «αβαρία» το σκάφος. Αυτό είναι εξειδικευμένο δεν μπορώ να σας εξηγήσω».

«Με έσωσε ο συνεπιβάτης μου»

Περιέγραψε ακόμη τις δύσκολες στιγμές στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τις αγωνιώδεις προσπάθειες λέγοντας:

«Αυτός που με έβγαλε από τη θάλασσα ήταν ο συνεπιβάτης της βάρκας, ο οποίος βγήκε έξω και ξαναμπήκε μέσα και με έβγαλε… Μόνοι μας βγήκαμε προς τα έξω… αλλά με απομάκρυναν τα ρέματα. Έτσι ο συνεπιβάτης μου, που είχε βγει έξω, ζήτησε βατραχοπέδιλα για να με σώσει. Δεν υπήρχαν και πήρε ένα σωσίβιο και ήρθε και με έβγαλε».

ierap4
«Του φώναζα «πέσε Γιώργο»»

Η πιο συγκλονιστική στιγμή της αφήγησης είναι όταν περιγράφει πώς έχασε από τα μάτια του το φίλο του… Σημειώνει:

«Ανεβήκαμε όλοι στην καρίνα του σκάφους. Έπρεπε να κολυμπήσουμε όταν συνήλθαμε. Περιμέναμε και βοήθεια. Αποφασίσαμε να πέσουμε αλλά ο τέταρτος που αγνοείται (ο 46χρονος Γιώργος Κουβάκης) δεν έπεσε. Έφτασε μέχρι τα βράχια, εκεί που δεν τον έβλεπα κι εγώ – τα βράχια είναι εκεί που δένουν τα καραβάκια δίπλα στο λιμάνι. Του φώναζα «πέσε Γιώργο» για να κολυμπήσουμε και να δούμε πώς θα βγούμε και δεν έπεσε. Είχε και το σκυλάκι μαζί του. Ο Γιώργος έμεινε… Τη συνέχεια δεν την ξέρω. Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις».
«Εμάς κανείς δε μας βοήθησε. Ένας εθελοντής μόνο μπήκε μέσα μόνος του, κινδύνευσε και κανείς άλλος… Οι λιμενικές Αρχές ήταν θεατές».

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook