Για την Ελπίδα που βάλλεται (μια διαφορετική ευχή για τα Χριστούγεννα)

για-την-ελπίδα-που-βάλλεται-μια-διαφορ-0

Από το 2010 ζούμε ως κοινωνία μια καινούργια πολιτική κατάσταση, που επιβλήθηκε μέσω των μνημονίων. Μετα το πρώτο σοκ που δέχτηκε η ελληνική κοινωνία, είχαμε αλυσιδωτές αντιδράσεις & ένα πρωτοφανές κίνημα μεσω των ‘πλατειών’, με αποκορύφωμα τις μεγάλες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα & σε όλη την Ελλάδα.

Θα μπορούσε ο καθένας να πει πολλά για εκείνη την περίοδο, για τον τρόπο που οργανώθηκαν οι αντιδράσεις του κόσμου, για το ξεπούλημα που αισθάνθηκε το μεγαλύτερο μέρος του. Τοτε, βρέθηκαν στις πλατείες περίπου 2.000.000 ανθρωποι, που δεν απαδέχονταν, η απαξίωναν το πολιτικό σύστημα. Και τελικά, τι απέμεινε απο αυτό ? η μεγάλη μερίδα του κόσμου καλουπώθηκε, αναγκάστηκε να ξαναλειτουργήσει μεσα απο τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, δίνοντας ουσιαστικά μια ανάσα ζωής στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Τελικά γιατί ? τι συνέβη ? γιατι ο κόσμος κλείστηκε στο καβούκι του ? γιατι φοβάται τόσο πολύ ? τι δεν εχει καταλάβει? Αυτά, και ίσως αλλα πολλά ερωτήματα πλανώνται στο μυαλό πολλών απο εμάς, και ο καθένας μπορεί να έχει δώσει κάποιες απαντήσεις.

Ειναι σαν να πέρασε το δόγμα του σοκ στον Ελληνα τον 2ο & 3ο χρόνο των μνημονίων. Μοιάζει σα να βρίσκεται η κοινωνία σε λήθαργο. Ακούει σιωπηρά να ψηφίζεται το 2ο, 3ο μνημόνιο, και περιμένει να έρθει & το 4ο , και ……έπεται συνέχεια, και ομως, δεν βλέπουμε καμμία ουσιαστική αντίδραση. Λες στον συμπολίτη σου οτι διαμελίζουν την πατρίδα του και την ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι στους ξένους, και δεν αφυπνίζεται.Του λες ‘χανουμε την εθνική μας κυριαρχία’ και απλά κουνάει το κεφάλι..συμφωνεί αλλα δεν εξεγείρεται.

Γιατι? Τι εχει αλλάξει ? Κατα τη γνώμη μου, έχουμε να κάνουμε με:

α) εναν νεο τυπο Ελληνα, που πηρε χρόνια για να γίνει…να δημιουργηθεί, μέσω των ΜΜΕ και των πολιτικών που εφάρμοσαν κυρίως το ΠΑΣΟΚ (για τη ΝΔ ηταν γνωστό) και β) ολα τα παραπάνω (ΜΜΕ, πολιτικοί & πολιτικές εξουσίας), διαμόρφωσαν εναν νεοέλληνα χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά.

Δούλεψαν χρόνια στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης για να διαμορφώσουν συνειδήσεις ωστε να γινουμε ‘Πολιτες της Ευρωπης’ , ‘Πολιτες του Κόσμου’.Μπροστα στο όνομα του ‘πολίτη του κόσμου’, χανουμε, ξεχνάμε & απαξιώνουμε τον εθνικό μας πλούτο, την ιστορία μας,τη γλώσσα μας.

Αποδείχτηκε περίτρανα, οτι όλο αυτό, ηταν & είναι ενα καλοστημένο παιχνίδι, για να φτιάξουν την παγκόσμια διακυβέρνηση. Μεσα σε αυτήν, δεν θα υπαρχουν κράτη με δική τους εθνική κυριαρχία, ούτε θα καθορίζουν αυτά την οικονομική τους ανάπτυξη.

Αυτη θα καθορίζεται απο τα παγκόσμια συμφέροντα των τραπεζιτών, απο τους ιθύνοντες των διαφόρων πανίσχυρων ‘λεσχών’ που αν & λιγοστοί στον αριθμό, καθορίζουν τις τύχες ενος ολόκληρου πλανήτη.

Ολα αυτα είναι ιδιαίτερα καλά υπολογισμένα σχέδια, που έχουν οργανωθεί και εφαρμοστεί με κάθε πληρότητα απο καλά συντονισμένα, πολιτικά & οικονομοτεχνικά μυαλά.

Κι ομως, δεν μας κανει εντύπωση που ο κόσμος δεν αντιδρά ? Γιατί ? Ποιό κόμμα απο τα αντιμνημονιακά σήμερα της ελληνικής Βουλής, ασχολείται με το ζητημα της Εθνικής συνείδησης & της έλλειψης Εθνικής κυριαρχίας ?

Αντίθετα, κατηγορούνται όλοι εκείνοι που αναδεικνύουν το θέμα ως ‘εθνικιστές’.Ετσι, αφήνουν τη ‘Χρυση Αυγή’, ένα φασιστικό έκτρωμα, να καπηλεύεται τον πολιτισμό μας, να λαικίζει και να δημαγωγεί πάνω στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Το αποτέλεσμα, ειναι, να εχουμε όλον αυτό τον κόσμο που θεωρεί το συγκεκριμμένο πολιτικό σύστημα σάπιο & διεφθαρμένο.Τον κόσμο που δεν θέλει να παει στις εκλογές & να ψηφίσει, αυτόν τον κόσμο που, ναι μεν αγαπάει την πατρίδα του, όμως δεν έχει καταλαβει τι παιχνίδια παιζονται πισω απο την πλάτη του. Ολον αυτον τον κόσμο, τον ωθούν να ψηφίσει ‘Χρυσή Αυγή’.

Ας μην ξεχνάμε όμως την ιστορία, γιατι η ιστορία εκδικείται !

Ο Χίτλερ, ετσι αναρριχήθηκε στην εξουσία : πατώντας πάνω στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, χρησιμοποιώντας την εθνικιστική ανάταση ως εφαλτήριο για την προώθηση των δικών του ιμπεριαλιστικών, επεκτατικών σχεδίων.

Ας μην μπερδεύουμε ομως το Εθνικό (= αγαπάω την πατρίδα μου,παλεύω για την Εθνική κυριαρχία- Ανεξαρτησία), με το εθνικιστικό (= εγω, σαν λαος ειμαι ανώτερος απο τους άλλους). Και η αριστερά τι κάνει γι’αυτό ? Παλεύει για να ενωθούν, όπως λέει, όλοι οι εργάτες του κόσμου, για να φέρουν την ανατροπή του καπιταλισμού, ή, σε πιό ‘λάιτ’ έκδοση, παλεύει για την ‘Ευρωπη των λαών’. Δηλαδή ? πότε ενας λαός αισθανεται ικανός να λύσει τα προβληματά του ? πως μπορεί να παλέψει για την εξασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας & Ανεξαρτησίας καλύτερα οταν αυτές διακυβεύονται ? Ως Ελληνας? Η, όταν αισθάνεται ‘Πολίτης της Ευρώπης & του κόσμου’ ?

Ας κατσει επιτέλους, σοβαρά, σύσσωμη η αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, να ξαναδεί επι της ουσίας, τα τόσο σοβαρά αυτά θέματα. Γιατι, με την τωρινή στάση της, μη ηθελημένα, πιστεύω, τελικά, ενισχύει το πολιτικό κατεστημένο που ετοιμάζει την ‘Χρυσή Αυγή’ για αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές. Ο κόσμος σήμερα, έχει ανάγκη να αναπτυχθούν & να τονωθούν τα εθνικά του χαρακτηριστικά.

Γιατι, όταν βρισκεσαι σε πόλεμο, στρατιωτικό η οικονομικό (όπως σημερα), για να αντεπιτεθείς & να νικήσεις, χρειάζεσαι δυνατά όπλα. Οπλα που να μη μπορεί κανείς εχθρός εύκολα να αντιμετωπίσει. Και αυτά, είναι οι αξίες που έχουμε ως λαός, η κουλτούρα μας και ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, τα εθνικά μας χαρακτηριστικά. Αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν θα είχαμε τον ξεσηκωμό & την απελευθέρωση του ’21, δεν θα είχαμε το ’40, τη νίκη κατά του Μουσολίνι, ούτε -στη συνέχεια,την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης που έδωσε μαθήματα σε όλη την Ευρώπη και τσάκισε τον φασισμό.

Ολοι κρινόμαστε & θα κριθούμε απο τις νέες γενιές γι’αυτά που θα τους κληροδοτήσουμε. Για το αν θα τους παραδώσουμε μια χώρα ελεύθερη, κυρίαρχη, ή…μια αποικία !

Οταν ολη η Ελλαδα θα μετατραπεί σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), όπου θα έχει καθοριστεί απο τα ξένα συμφέροντα τι οικονομική δραστηριότητα θα έχει, μια ΕΟΖ με εργασιακό καθεστώς Μεσαίωνα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς των 350ευρώ & τη μετανάστευση στα ύψη, τότε πλέον μιλάμε για αποικία !!!

Ποιοί θα μείνουν λοιπον να παλέψουν σ’αυτον τον ‘’Οικονομικό Παράδεισο’’, που επιφυλάσσει για εμας & τα παιδιά μας η Τρόϊκα εσωτερικού & εξωτερικού ? Μήπως οι εκατονταδες δούλοι- μετανάστες , που μεταφέρονται συνεχώς απο άλλες χώρες γαι να χρησιμοποιηθούν ως φτηνό εργατικό δυναμικό ?

Σήμερα, γνωστοί οικονομολόγοι (Καζάκης, Λαπαβίτσας, Λαμβιώτης, Κατσανέβας, και πολλοι άλλοι) σείουν τον κώδωνα του κινδύνου, γιατι τα περιθώρια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας στενεύουν συνεχώς.

Ας σκύψουμε λοιπον με αγωνία ολοι μας στη σοβαρότητα-κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που ζει η χώρα μας.

Ας σταθεί ο καθένας μας αντάξιος της ιστορίας του, ως Ελληνας !

Ας γίνει ο καθένας μας ο πυρήνας δημιουργίας ομάδων αλληλεγγύης & αντίστασης στη γειτονιά του, διπλα στον κόσμο : δίνοντάς του θάρρος, βοηθώντας τον να αντιμετωπίσει το δύσκολο χειμώνα που βιώνουμε όλοι, με πραγματική αλληλεγγύη. Αυτη την αλληλεγγύη που ξέρουν οι Ελληνες να δείχνουν. Με αυτη την αλληλεγγύη να κρατήσουμε στο λαό μας ζωντανή την ελπίδα ότι αξίζει να παλεύει για την Εθνική του Κυριαρχία και την Εθνική του Ανεξαρτησία !

Ευχομαι σε όλους, τα φετινά Χριστούγεννα να φέρουν πολλή Αγάπη για τον συνάνθρωπο !

Ας κάτσει ο καθένας μας μόνος του, να αναλογιστεί τον χρόνο που περασε, και εύχομαι να βρούμε όλοι ικανά αποθέματα ψυχικής δύναμης γιατι το επόμενο χρονικό διάστημα πραγματικά θα μας χρειαστεί !!

ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΑΚΗ

Μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου(ΕΠΑΜ) Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook