Γεννητούρια στο Δημοτικό Κήπο Χανίων

γεννητούρια-στο-δημοτικό-κήπο-χανίων-58751

kipos xaniaΑυξάνονται τα ζώα στο δημοτικό Κήπο Χανίων καθώς μετά από χρόνια όλα έφεραν στον κόσμο τα μικρά τους. Από το πρωί αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους έτρεξαν να δουν το νεογέννητο κρητικό αίγαγρο. Το μόλις 4 ημερών κρι – κρι φοβάται να πλησιάσει προς τα κάγκελα και ακολουθεί τη μαμά του. Είναι τρισχαριτωμένο αν και τις 2 πρώτες ημέρες οι υπεύθυνοι του κήπου ανησύχησαν για την εξέλιξη της υγείας του καθώς δε μπορούσε να τραφεί από τη μητέρα του. Γι αυτό του έδιναν ειδικό γάλα με μπιμπερό μέχρι να μπορέσει να τραφεί μόνο του. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να γεννήσει και άλλο ένα ζώο και τα νεογέννητα θα γίνουν δύο. Και πέρυσι είχε γεννηθεί ένα, ενώ τα αρσενικά στο κλουβί είναι δύο. Το ένα 7 ετών και το άλλο περίπου 16.

Δίπλα ακριβώς από τα κρι – κρι μια παγώνα επώασε το αυγό της και έφερε στον κόσμο ένα μικρό παγωνάκι.Οι υπεύθυνοι θα πρέπει σε λίγες ημέρες να απομονώσουν το μικρό παγώνι από τα αρσενικά γιατί είναι γνωστά για την μοχθηρότητα τους και μπορεί να το σκοτώσουν όπως είχαν κάνει και πέρυσι με 2 από τα 3 μικρά.

Στη λίμνη με τις πάπιες τα νέα είναι πολύ χαρούμενα μιας και γεννήθηκαν χτες 5 παπάκια ενώ πριν δύο εβδομάδες 8. Οι υπεύθυνοι του κήπου είχαν χρόνια να δουν μικρά παπάκια καθώς η ανησυχία των πουλιών από τον κόσμο δεν τα άφηνε να αναπαραχθούν. Η πόρτα της λίμνης εδώ και πολύ καιρό είναι κλειδωμένη και έτσι μπόρεσαν να γεννηθούν τα μικρά. Όπως οι ίδιοι μας είπαν τα μικρά παιδιά πολλές φορές βλέπουν τα ζώα σαν παιχνίδια και τα βασανίζουν χωρίς να το καταλαβαίνουν και γι’ αυτό έπρεπε η πόρτα να κλειδώσει. Ίσως να ανοίξει όταν αποκτήσουμε την παιδεία να μην πειράζουμε τα ζώα απλά να θαυμάζουμε τη φύση.

Πηγή: neatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook