«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη | Τελευταία νέα

γάζωσαν-με-καλάσνικοφ-το-σπίτι-του-γ-117124

germanos.presvisΜε 60 σφαίρες από καλάσνικοφ «γάζωσαν» την οικία του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, οι δράστες της νυχτερινής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περισυνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση και βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επικοινωνία Βενιζέλου με τον Γερμανό πρέσβη

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν οτι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη είπε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις και πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο. Ανέφερε ότι οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.
Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.
Με πληροφορίες από real.gr, enet.gr

Σε ότι αφορά την ταυτότητα των δραστών οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιμένουν κατ’ αρχήν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για να δουν αν το όπλο ή τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ένοπλη επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook