Βρούτσης για τις αλλαγές στα εργασιακά

βρούτσης-για-τις-αλλαγές-στα-εργασιακ-3258

Τη θέση ότι το 85% των μισθωτών δεν θα επηρεαστεί από τις αλλαγές στα εργασιακά διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διευκρινίζοντας, παράλληλα, πως μόνο εργαζόμενοι με μεγάλα εισοδήματα θα υποστούν μειώσεις και αυτό πάνω από τα 16 χρόνια.

Κατά την ενημέρωση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τις εξελίξεις στα εργασιακά, ο κ. Βρούτσης σε σχέση με τις θετικές εξελίξεις στην πορεία της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά τόνισε πως:

Διασώσαμε τις τριετίες.

Προασπίσαμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, παρά τον νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού.

Διασφαλίσαμε το ποσό απόλυσης κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο και ιδιαίτερα αυτών με μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Αποφύγαμε διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση και αυτό είναι σημαντικό κέρδος. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι δυνατό να γίνει με διευθυντικό δικαίωμα, παρά αλλά μόνο με επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις.

Καταργήσαμε τις διαδικασίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που προσέθεταν γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, αλλά διατηρήσαμε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων.

Αυξήσαμε τον χρόνο προειδοποίησης απόλυσης, από τους τρεις στους τέσσερις μήνες.

Οσον αφορά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως το αποτέλεσμά της δεν «μας διέψευσε», παρά το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο διεξήχθη

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει πολλές από τις θέσεις του αρχικού κειμένου για την εξασφάλιση της δόσης και διευκρίνισε πως το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε έναν κύκλο διαβούλευσης, κάνοντας θετικά και μη αμφισβητούμενα από κανέναν βήματα.

«Πλέον, μένει να δούμε αν υπάρχει κάτι θετικό ακόμη από τον κ. Τσακλόγλου στο Euro-working group», προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook