Μάγκωσαν τους ληστές της Ολυμπίας …

μάγκωσαν-τους-ληστές-της-ολυμπίας-9217

Τρία άτομα που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας συνέλαβαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Η ΕΛ.ΑΣ είχε οργανώσει μεγάλη επιχείρηση και έδρασε κάτω από άκρα μυστικότητα και τελικά επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις από την ημέρα της ληστείας πως οι δράστες δεν είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, αλλά περίμεναν να κοπάσει η αναζήτηση των αρχών.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία τα περισσότερα από τα κλοπιμαία έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από αυτά ήταν κρυμμένα στην περιοχή του Κοσκινά και ένας από τους δράστες φέρεται να είχε σχέση ή να διέμενε στην περιοχή.Εκεί εντοπίστηκαν θαμένα κυρίως τα χάλκινα ειδώλια που όπως είχε αναφερθεί δεν ήταν σημαντικής αξίας για αρχαιοκάπηλους αφού υπάρχουν χιλιάδες, ενώ το σημαντικότερο από τα κλοπιμαία ήταν το χρυσό δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με το vima.gr Ενας 42χρονος Ελληνας που πουλούσε …αναπτήρες κι άλλα μικροαντικείμενα σε πάγκο στο Μοναστηράκι ήταν ο «εγκέφαλος» της κινηματογραφικής ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο μικροπωλητής από το Μοναστηράκι που μετέβαινε συχνά στην Πάτρα επιχείρησε να πουλήσει ενα χρυσό δακτυλίδι από τα κλοπιμαία εναντι 1,5 εκατ. ευρω, κάτι που απεδείχθη τελικά ότι ήταν και το μοιραίο λάθος του.

Υπενθυμίζεται πως όλα είχαν συμβεί στις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν. Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου. Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε με σφυρί προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν απο την Ασφάλεια Πάτρας. Αστυνομικοί εντόπισαν τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο και διαπραγματευόταν την πώληση ενός δαχτυλιδιού. Ο ίδιος υπέδειξε στους αστυνομικούς το λόφο στην Ηλεία όπου βρέθηκαν πολλά από το κλοπιμαία ενώ εντοπίστηκαν και οι δύο συνεργοί τους.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος άνεργος που ζει στην Αθήνα, ένας 50χρονος εργολάβος από την Πάτρα και ένας 36χρονος άνεργος επίσης από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο ακόμη άτομα αναζητά η Αστυνομία, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 58χρονο και ένα 33χρονο, κάτοικοι Πατρών και οι δύο.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία, οι οποίες θα γίνουν στις 2.30 μ.μ. από την Αθήνα, λόγω της εμπλοκής του Υπουργείου Πολιτισμού στην υπόθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δεν γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook